AKP’liler milletvekilliği için ilk adımı attı

Partilerin genel seçim çalışmaları şimdiden hızlandı
. Genel seçimlere 6 ay kala milletvekili olmak isteyenler arasında yarış başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı'nda bazı yönetim kurulu üyeleri, milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.
AK Parti Konya İl Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 27 Aralık'ta parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından alınan kararda yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olmak isteyen teşkilat mensuplarının 15 Ocak 2011 Cumartesi saat 15:00'a kadar yazılı olarak istifa etmelerinin gerektiği hatırlatıldı.
Açıklamada, bu karar çerçevesinde AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu üyelerinden bazıları milletvekili aday adaylığı için istifa ettiği ifade edildi. İstifa eden isimler şunlar; Suat Altınsoy (Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Ziya Özboyacı (Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Abdullah Ağralı (Ekonomik İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Leyla Erdal (İl Kadın Kolları Başkanı), Abdi Parlak (İl Yönetim Kurulu Üyesi), Mustafa Limoncu (İl Yönetim Kurulu Üyesi), Mehmet Odabaşı (İl Yedek Yönetim Kurulu Üyesi). İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti İl Teşkilatı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın misyonunu en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Göreve başladığımız günden bugüne kadar teşkilat çalışmalarını beraber yürüttüğümüz çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, tercihlerinin hayırlı olmasını dilerim. Daha önce de belirttiğimiz üzere milletvekili adaylığı konusunda ilkelerimizi ortaya koymuştuk. Tüm aday adaylarına eşit mesafede olacağız. Mevcut milletvekillerimizi de tartışmaya açmayacağız ve tartıştırmayacağız. İl başkanlığımız partimize ve Konya'ya yaraşır bir çalışmayı bu süreç içerisinde yürütecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri