AKP'li Çelik'ten çirkin benzetme

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik CHP'yi ayıya benzetti. MHP'ye "densiz" dedi.

AKP sözcüsü Hüseyin Çelik çözüm süreci hakkında MHP'nin Oktay Vural'ın Damat Ferit paşa heyeti benzetmesine çattı, CHP'nin de konuşmamasını eleştirdi. CHP'nin marjinal grupların peşinde burnuna halka takılarak dolaştırıldığını söyleyen Çelik çobanın bile süreç konusunda konuşabileceğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in de bugünkü köşe yazısına sert bir dille yanıt verdi. Çelik, “Akil İnsanlar Komisyonu’nu Damat Ferit zamanının Heyet-i Nasiha’sına benzetmek densizliğin ta kendisidir” diye konuştu.

Konuşmasından satırbaşları...

Heyeti zan altında bırakan yazılar yapanları küçültür. Damat Ferit paşa dönemine benzetiyorlar. bu benzetme densizliğin ta kendisidir.

Heyet-i Akil diyorlar. Osmanlıdaki tamlama müennezdir. Heyet-i Akil olmaz. Heyet-i Akile olur. Siz daha neyi nasıl yazacağınızı bilemezken bol keseden atın. O aklı kendinize saklayın.

Bu insanlara heyete hakaret etmek densizlik olan budur. Bunun başka olmayan şeylere benzetmek şapla şekeri birbirine karıştırmaktır. Bu gerçekten memleketimiz için hayati olan meselede sağduyulu olmaya çağırıyoruz.

Bir gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünüyoruz. Biz de hamaset yapabiliriz.

Malumunuz şu anda Ergenekon davası yürüyor. Savcı mütalaa verdi ve gereği yapılıyor. Kararı beğenmeyebilirsiniz ama Silivri'yi yıkmaya gitmeyi söylemek, mahkemeye baskı yapmak istemek antidemokratikliktir.

CHP marjinal grupların peşinden gidiyor. Takmışlar burunlarına halkayı peşlerinden götürüyorlar CHP'yi. CHP grup toplantısında terör konusunda tek kelime söylemedi. Sorulduğunda bizim bilgimiz yok dedi. Çobana sorsanız çoban da konuşur. Sokaktaki her insanın bu konuda bilgisi var, söyleyecek sözü var bir tek CHP'nin yok.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri