AKP'den yeni Melih Gökçek açıklaması

MHP ile sıcak temasta olan Melih Gökçek'in adaylığı için AKP'den yeni bir açıklama geldi. Numan Kurtulmuş, "ortada bir teklif yok" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir televizyon kanalında katıldığı programda soruları cevaplandırdı. Gökçek'ina daylığı ile ilgili bir soru üzerine Kurtulmuş, "Ortada henüz bir teklif olmadığı gibi, Melih Bey'in de sıcak bakmadığı bilgisi var." dedi.

Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde olmaması konusuna değinen Kurtulmuş, "Genel seçimde ittifak daha kolaydı. Yerel seçimde böyle bir imkan yok. Keşke bunun da yasal alt yapısı olsaydı. Buradaki zorluk bu. Bir tek partinin kimliği altında seçime girilecek. Ya da bir yerde o, bir yerde bu seçime girecek. Pratikte sürdürülmesi çok zor oldu." ifadelerini kullandı.

"İttifak olmadan bazı şehirlerde kayıplar olabilir mi?" sorusuna ise Kurtulmuş şu cevabı verdi:

"AK Parti, Türkiye'nin her yerinde en iddialı partidir. Bu bir seçim yarışıdır. Meclis başkanlarını da belediye başkanları seviyesinde belirleyeceğiz. Her yerde iddialı olarak seçimlere katılacağız."

 

"SICAK BAKMADIĞI BİLGİSİ VAR"

Kurtulmuş, Melih Gökçek'in MHP'den aday olacağına ilişkin iddialarla ilgili soruya şöyle cevap verdi:

"Ortada henüz bir teklif olmadığı gibi, Melih Bey'in de sıcak bakmadığı bilgisi var. Kulis bilgilerine itibar ederek siyaset yapmayız. En güçlü adaylarla katılacağız. İsimler üstünden konuşmayı doğru bulmam. Bedrettin Dalan'ın da, Melih Gökçek'in de aday olmayacağı anlaşılıyor."

"İSTANBUL ADAYLIĞI KULİS"

"Kulis bilgileridir. En çok oyu alabileceğimiz şekilde çalışmalar yapıyoruz. Daha aday adayları belli değil. Kamuoyu çalışmaları var. Burada önemli konulardan biri de parlamanter sayısıdır. Cumhurbaşkanımızın vereceği kritik karardır. Belediye için Meclis'ten istifa ettirilir mi, bu Cumhurbaşkanımızın kararıdır. Meclis'teki sayı da kritik. Bunu biliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri