"Akp Muhalif Basına; Ölüm, Şiddet Ve Cezaevi Seçeneği Sunuyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “AKP'nin özgür basının önüne koyduğu üç seçenek var; ölüm, şiddet ve cezaevi. Eğer bunların hiçbiri yoksa işsizlik.” dedi. Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “AKP'nin özgür basının önüne koyduğu üç seçenek var; ölüm, şiddet ve cezaevi. Eğer bunların hiçbiri yoksa işsizlik.” dedi.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin iktidara geldiği ilk 5 yılda ‘demokrasi, özgürlük’ kavramlarını sık kullandığını belirtti. Bazı aydın, gazeteci, yazarların bu söylemle sarhoş olduğunu, bazılarının ayılmasının uzun sürdüğünü savunan Ağbaba, son yıllarda gazetecilerin en temel haklarının bile ellerinden alındığını ifade etti. Cezaevinde susturulmaya çalışılan aydınların yüzlerce kitap yazdığını anlatan Ağbaba, şöyle devam etti: “Daha önce eline kalem almayı düşünmemiş insanlar kitap yayımladı. AKP'nin bu faşist uygulamaları sonucunda Meclis'te, hiç aklında yazarlık olmayan birçok insan da yazar oldu sayenizde. Bunlardan biri de benim. ‘Balyoz’ diye bir kitap yazdık, iktidar sayesinde. Yine bu dönemde yazdığımız kitaplardan birisi ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu.’ ‘Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi: Türkiye’ diye bir rapor yazdık, bu raporları aslında Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri yazmadı, aslında bu raporları AKP'nin politikaları, AKP yazdırdı.”

Hükümetin muhalif gazetecilere baskı yaptığına işaret eden Veli Ağbaba, “AKP'nin özgür basının önüne koyduğu üç seçenek var: Ölüm, şiddet ve diğeri de cezaevi. Eğer bunların hiçbiri yoksa işsizlik. Bu son dönemde Hrant Dink'ten başlayarak, geçmişte öldürülen Çetin Emeç'i, Turan Dursun'u, Uğur Mumcu'yu katledenlerin ortaya çıkarılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri