Akp Milletvekili Demir: Işid En Büyük Terör Örgütüdür

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, kadınlara tecavüz eden, yol kesen, boğaz kesen ve bunları Müslümanlık adına yaptığını iddia eden IŞİD'ın en büyük terör örgütü olduğunu söyledi.Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir,...

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, kadınlara tecavüz eden, yol kesen, boğaz kesen ve bunları Müslümanlık adına yaptığını iddia eden IŞİD'ın en büyük terör örgütü olduğunu söyledi.

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Vezirköprü, Havza, Ladik, Kavak ve Asarcık ilçelerinde düzenlenen bayramlaşma programlarına katıldı. Özellikle Suriye ve civarında yaşanan çatışmalar sebebiyle her bayram olduğu gibi bu bayramın da İslam ülkelerinde yaşanan zulümler nedeniyle buruk karşılandığını belirtti. Milletvekili Demir, "Özellikle son dönemde kadınlara tecavüz eden, yol kesen, boğaz kesen ve bunları Müslümanlık adına yaptığını iddia eden IŞİD terör örgütü ile karşı karşıyayız. Yaptıklarının Müslümanlıkla hiçbir ilgisi yok. Müslümanlıkla terörizm bir arada bulunamaz, İslamla terör bağdaşamaz. Savaş dışında haksız yere insan öldürmeyi, kimse İslamla açıklayamaz. Bu tür eylemi yapanlar, teröristtirler, insanlık düşmanıdırlar. İslamla kaba kuvvetin, İslamla insan öldürmenin ilgisi alakası olamaz, İslam bunlara asla toleranslı yaklaşmaz. En büyük terör örgütlerden biri IŞİD'dir." dedi.

IŞİD terör örgütünün 49 rehineyi elinde tuttuğu süreçte, partisini eleştirenlerin TBMM'ye getirilen ve askere sınır güvenliği için yetki veren tezkereye destek vermediğine dikkati çeken Demir, "Geçtiğimiz günlerde TBMM'den geçen tezkereyle amacımız, başka ülkelerinin topraklarına hasmane bir bakış değildir. Biz kendi ülkemizin sınırlarını, vatanın bütünlüğünü korumak için, her türlü tedbiri almakla mükellefiz. Dikkat ederseniz, 49 rehinemiz IŞİD terör örgütünün elindeyken, bize ısrarla 'Buna terör örgütü deyin, bağırın çağırın, hakaret edin' diyenler, rehineler kurtulduktan sonra, vatan topraklarına yönelecek olaylara karşı tedbir alalım, gelin teskere destek verin dediğimizde, destek vermediler. Silahlı müdahaleye karşıyız dediler. Böyle karmaşık bir ortamda bayram kutluyoruz." diye konuştu.

Sınırda yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye bir mülteci akımının olduğunu belirten Milletvekili Demir, "Hemen yanı başımızda insanlık dışı bir dram yaşanıyor. İnsani duygularla bize sığınan kimseyi geri çeviremeyiz, çevirmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak güvenliğimiz için her türlü tedbiri alacağız. Bütün siyasi mülahazaların dışında konuşuyorum. Dahili ve harici her türlü tehdide hazırlıklı olacağız, insani yardımlarımızı sürdüreceğiz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri