AKP Konya İl Başkanlığından Van'a kan bağışı desteği

AK Parti Konya İl Teşkilatı, Van'daki deprem sonrası hastanelerde tedavi gören depremzede vatandaşların ihtiyaç duyduğu kanı temin etmek amacıyla Kızılay'a destek olmak için kan verdi
AK Parti Konya İl Teşkilatı, Van'daki deprem sonrası hastanelerde tedavi gören depremzede vatandaşların ihtiyaç duyduğu kanı temin etmek amacıyla Kızılay'a destek olmak için kan verdi.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, kan bağışı öncesi yaptığı açıklamada, daha önce de il teşkilatı olarak kan bağışında bulunduklarını hatırlatarak, "Ancak bugünkü bağışın anlamı daha büyük. Kan bildiğiniz gibi acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Sadece olağanüstü durumlarda değil, örneğin Konya il genelinde ortalama günlük 200 ila 400 ünite arasında kan kullanılmaktadır. Amacımız, ilimiz genelinde yıllık 50 bin ünite kanı gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçılarından temin etmektir. Bu sayede önümüzdeki yıllarda halkımız, kan aramak zorunda kalmayacaktır. Bugün itibariyle Konya il genelinde Türk Kızılayı öncülüğünde yaklaşık 23 bin ünite gönüllü kan bağışı sayısına ulaşılmış olup, yılsonunda da 30 bin üniteye ulaşılması hedeflenmektedir. O yüzden de İl Başkanlığımız olarak bir kampanya düzenledik ve Konya'dan Van'a bir kan köprüsü, bir can köprüsü kurmak istedik. Bağışlanan bu kanın deprem bölgesindeki yaralılarımıza şifa olmasını diliyorum. Bunu yapmamızın bir anlamı daha var. Biz bin yıllık kardeşliğe can veriyoruz aslında. Biz hiçbir zaman için o kardeşlerimizi ayrı görmedik. Türkiye'nin her yeri, bizim için aynıdır. İstanbul'undan Van'ına, Diyarbakır'ından Muş'una, Samsun'undan Mersin'e bir bütün halindeyiz. Bu yüzden de kardeşliği güçlendirmek adına kan bağışı kampanyası yaptık. İnşallah bu kanlar oradaki yaralılarımıza derman olur. Oradan bir vatandaşımızın bile iyileşmesi, bizim için çok büyük bir mutluluk ve sevinç kaynağı olacaktır. Bu kan bağışlarımız, depremden çok önceleri de yapılmaktaydı, bundan sonra da mutad halde devam edecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri