AKP iktidarının faturası ağır oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayları Mustafa Kalaycı, Sait Gönen, Durmuş Ali Açıkel ve Zuhal Ekici parti il binasında basın mensupları ile bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayları Mustafa Kalaycı, Sait Gönen, Durmuş Ali Açıkel ve Zuhal Ekici parti il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan MHP Konya Milletvekili ve 24. dönem Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, AKP’nin 9 yıllık iktidarını değerlendirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları ilçe ve belde gezilerinde çiftçinin şikayetçi olduğunu gördüklerini bildiren Mustafa Kalaycı, “Çiftçimiz, mazot, gübre ve benzeri temel girdilerin maliyetinin yüksek olmasından yakınıyor. Bugün baktığınızda çiftçiye hak vermeden edemiyorsunuz. Çünkü mazottan alınan verginin oranı, asıl fiyatını misli misli geçiyor. Gübre derseniz, tam kullanılacağı dönemde zamlanıyor. Birçok çiftçi, tarlasını dahi ekmediğini söylüyor. Bir taraftan ülkede iyilik, güzellik rüzgarları estirilirken, asıl muhatap olan halk eziliyor. Bu durum da hep göz ardı ediliyor” diye konuştu.

AKP iktidarının Türkiye’ye ağır bir fatura bıraktığını söyleyen MHP Konya Milletvekili Kalaycı, “İşsizlik ve fakirliğin artmasının yanında ülke borç batağına düşürülmüştür. Türkiye’nin iç ve dış borçlarından hiç bahsedilmemektedir. Türkiye’nin toplam borcu 305 milyar dolar olmuştur. Sıcak paraya baktığımızda borcun ne kadar yüksek olduğunu görebiliyoruz. Sıcak para tacirleri ise Türkiye’den 53,5 milyar dolar gitmesine neden olmuştur. Memlekette satmadık yer bırakmadılar. O halde 45 milyar dolar gelir elde ettiler. Bu da gösteriyor ki sadece sıcak para tacirlerinin verdiği zarar dahi karşılanamamıştır” ifadelerini kullandı.

İşçinin, çiftçinin, çalışanın, esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Kalaycı, “Özellikle şoför esnafımız zor durumda. Mazot fiyatlarının alıp başını gitmesi nedeniyle şoför esnafımız 10 numara yağ kullanmak zorunda bırakılmıştır. Bunun yanında ne işe yaradığı dahi bilinmeyen K1, K2 ve SRC belgeleri ile şoför esnafından büyük meblağlar talep edilmiş ve şoförler zor durumda bırakılmıştır” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu da eleştiren Kalaycı, “Son 3 günde Bozkır, Hadim ve Taşkent ilçelerindeki seçmenleri ziyarete gittik. Nüfusu 2 binin altında olan beldeler köye dönüşecek. Bu bölgede bu durumdan muzdarip olan çok sayıda belde var. Birçok beldede personel maaşları ödenemiyor. Bakan Davutoğlu’nun memleketi olan Taşkent’te adliye kaldırılmış, Taşkent Meslek Yüksek Okulu kapatılmış, yolcu taşıma işleri bitmiştir. Bolay Beldesi’nin icralık olduğu için bütün araçlarına, mülklerine haciz konmuştur. Bu bölgedeki halkımız bu eksikliklerin giderilmek yerine her geçen gün arttığını belirterek bize şikayette bulunuyor” dedi.

Konya’daki en önemli sorunların başında yerelde iş imkanını artırıcı çalışmalara ağırlık verilmemesi olduğuna da vurgu yapan Kalaycı, “Yerelde istihdam sağlayacak işletmeler açılmadığı için genç nüfus köyünde, beldesinde, ilçesinde kalmıyor. Büyük şehirlere göç etmek zorunda kalıyor. MHP iktidarında inşallah halkın kendi doğup büyüdüğü topraklarda istihdam edilmesine yönelik çalışmalar yapılacak” diyerek sözlerini tamamladı.

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri