"Akp İktidarı Mescid-i Aksa'ya Saldırıda Somun Pehlivanlığından Öteye Gidemedi"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Ortadoğu'da uzun yıllardır organize bir biçimde devam eden Müslüman kıyımı karşısında sessiz kalan, bu sürece alet olan ve sadece üzüntü bildiren AKP iktidarının;...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Ortadoğu'da uzun yıllardır organize bir biçimde devam eden Müslüman kıyımı karşısında sessiz kalan, bu sürece alet olan ve sadece üzüntü bildiren AKP iktidarının; Mescid-i Aksa'ya düzenlenen saldırı karşısında yine somun pehlivanlığından öteye gidemediğini söyledi.

İsrail askerlerinin İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik düzenledikleri saldırıyı yazılı bir açıklama ile değerlendiren Adan, bu kutsal mekana karşı sergiledikleri tavrın kabullenilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Mescid-i Aksa’yı hedef alan bu saygısızlığın dünyadaki bütün Müslüman alemine karşı ortaya konulmuş bir saygısızlık olduğuna dikkat çeken Adan, Filistin halkının maruz kaldığı bu haksızlık, baskı ve acıları Türk milletinin derinden hissettiğini ve paylaştığını ifade etti. "Ortadoğu’nun her yerinde olduğu gibi Filistin de bizim ata mirasımız, manevi coğrafyamızdır." diyen Adan, Ortadoğu’nun bütününün ve özellikle Filistinlilerin Türkiye’den beklentilerinin doğal olarak en üst düzeyde olduğunu kaydetti.

Ortadoğu’da uzun yıllardır organize bir biçimde devam eden Müslüman kıyımı karşısında sessiz kalan, bu sürece alet olan ve sadece üzüntü bildiren AKP iktidarının; Mescid-i Aksa’ya düzenlenen saldırı karşısında da yine somun pehlivanlığından öteye gidemediğini dile getiren Adan, şöyle devam etti:

"Manevi coğrafyamızda yaşanan acılar karşısında da bağırmaktan, parmak sallamaktan başka bir şey yapamamıştır. Sayın Başbakan’ın Mescid-i Aksa için 'her şeyi yapacağız' şeklindeki sözleri; içi boş, yasak savmaktan öteye anlam taşımayan ve AKP yöneticilerinden duymaya alıştığımız tribüne oynayan sözlerden ibarettir. Ortadoğu’ya öncülük yapacaklarına eş başkanlık yapmayı tercih edenlerin bu kıyım ve yıkım karşısında caydırıcı bir rol üstlenmeleri elbette beklenemez. İsrail ile her alanda stratejik ortaklık kuran, bu ortaklığın devamı için danışıklı dövüşten geri kalmayan AKP zihniyetinin; bu yıkım ve kıyım karşısında da kendine biçilen etkisiz eleman rolünü oynayacağı kesindir. AKP’nin dış politika anlayışı her cephede, her sorunlu alanda çökmüştür. Suriye’de, Mısır’da, Libya’da, Irak’ta, Kıbrıs’ta, Kerkük’te, Telafer’de, Ayn-el Arab’ta, Gazze’de çöken bu dış politika; Türkiye’ye mevzi ve itibar kaybettirmeye devam ettirmektedir. Bu dış politik çöküntü Türkiye’yi; ciddiye alınmayan, caydırıcılığını ve inandırıcılığını kaybetmiş bir noktaya getirmiştir. Stratejik derinlik çıkışlarının bir masaldan ibaret olduğu tecrübelerle ortaya çıkmıştır. AKP iktidarlarıyla birlikte Türkiye düşmanları ve bölgemizde hesabı olanlar daha da cesaretlenmiştir. İsrail’e de peşmergeye de bölücülere de cesaret veren bizzat bu iktidardır, bu zihniyettir. Milli çıkarlarımızın söz konusu olduğu hiçbir alanda dik duramayan, hatta ısrarla milli devlet gelenek ve anlayışımızın içini boşaltan bu iktidar; Türkiye ve Ortadoğu’da çıkarı olanların değirmenine su taşımaya devam etmektedir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri