AKP Hükümeti emeklileri aldattı

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında hükümete çok ağır yüklendi.
Mustafa Kalaycı, emekli aylıklarına yapılan zamdan, vergi gelirlerine, ekonomiden, istihdam teşvik kanununa kadar hükümeti çok sert şekilde eleştirdi. AKP Hükümeti’nin emekliyi ve çalışanı yoksullaştırıp, iyice fakirleştirdiğini aktaran Kalaycı, bu süreçte ise rantiyecilerin ve yağmacıların sevindirildiğini kaydetti. Başbakan tarafından en düşük emekli aylığına yüzde 20,4, en yüksek emekli aylığına da yüzde 4,5 oranında zam açıklamasının emeklinin beklentilerini boşa çıkardığını belirten Kalaycı, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın intibak yasasını geçiremeyeceklerini ve altından kalkamayacakları yönündeki açıklamaları da emekli, dul ve yetimleri hüsrana uğratmıştır. Hükümet tarafından emekliler aldatılmıştır. Zaten yılbaşında uygulamaya konulan vergi ve harçlardaki artış sonucu, son bir ayda benzinden motorine, tüpden, LPG’ye, sigaradan ulaşım ücretlerine, ehliyetten pasaport ve kimlik bilgisine kadar birçok mal ve hizmete getirilen zamlarla çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yapılan artış daha ilk ayda silinmiştir. Hükümet millete verdiği sözü yerine getirmemiş, yoksulluğa ve fakirliğe itmiştir. Fakat AKP, rantiyecileri, vurguncuları, yağmacıları ve fırsatçıları sevindirmiştir” dedi.
AKP MİLLETE HESAP VERMELİDİR
“AKP döneminde fakirlik meslek haline gelmiştir. Ekonomide yaşanan büyük sıkıntı, Hükümet'in dile getirdiği iyimser havayla servis ettiği sanal başarılarla kapatılamayacak kadar artmıştır” diyen Kalaycı, Türkiye’nin ekonomik büyümede 29. sıradan 136. Sıraya düştüğüne dikkat çekti. Bütçe açığının 53 milyar TL’ye çıkmasında ne emeklinin, ne de çalışanın suçu olduğunu bildiren Kalaycı şöyle konuştu: “50 milyar dolarlık özelleştirme, 10 milyar dolarlık toprak satışı gelirine rağmen kamunun borçlarını 135 milyar dolar arttıran AKP, bu paraları nereye harcamıştır, önce bunun hesabı verilmelidir. Millet geçim sıkıntısı çekiyorsa, işleri kötüye gidiyorsa, borçtan ve işsizlikten bunaldıysa bunun sebebi Başbakan ve AKP Hükümeti’dir.” Kalaycı, Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanunla getirilen vergi, sigorta primi ve enerji desteğiyle bedelsiz arsa tahsisi uygulamasından, kanun kapsamındaki 49 il arasında Konya’ya yer verilmediğinin de altını çizdi. “Bu uygulamanın Konya'yı çok olumsuz etkilediğini, yeni yatırımların teşvik kapsamındaki çevre illere kaymasına, bazı tesislerin bile bu illere taşınmasına yol açmıştır” diyen Kalaycı, Konya'daki sanayici, girişimci ve esnafın rekabet gücünü zayıflattığını, haksız rekabete maruz bırakıldığını vurguladı.
HASAN AYHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri