AKP, 25 ilçenin 74 aday adayı için temayül yoklaması yaptı

AKP Konya Teşkilatı tarafından Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen temayül yoklamasına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yoklamadan önce yaptığı konuşmada, teşkilat mensuplarının son d

Büyük bir cesaret sergileyen aday adaylarını tebrik ettiğini ifade eden Akyürek, ''Bu olgunluğu gösterdikleri için hepsini kutluyorum. Aday adayı arkadaşlarımızın birçoğunu tanıyorum. Hepsi de bu görevi layıkıyla yerine getirebilecek insanlardır'' diye konuştu. 
AKP İl Başkanı Faruk Dügen de gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 ilçede başka aday olmadığı için mevcut belediye başkanları ile yola devam ettiklerini ve bu ilçelerde temayül yoklaması yapmayacaklarını söyledi. 
Daha önce mevcut belediye başkanları ile ilgili temayül yoklaması yaptıklarını hatırlatan Dügen, şunları kaydetti: ''Bugün 25 ilçemizde 74 aday adayı ile ilgi temayül yoklaması yapıyoruz. Büyük bir katılım var. Teşkilatlarımızın yaklaşık 5 bin civarında delegesi var. Yoklama, büyük bir olgunluk içerisinde yapıldı. Yoklamanın sonuçları Ankara'da tasnif edilip ve AKP Seçim İşleri Başkanlığı'na teslim edilecek. Sonuçların seçim takvimi göz önünde bulundurularak fazla gecikmeden açıklanacağını tahmin ediyorum.'' 
Yoklamaya, AKP milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel, İsmail Bilen, İlknur İnceöz, Mithat Ekici ve Cemal Yılmaz Demir de katıldı. 
Bu arada, oylamanın yapıldığı salon dışında adayları ve projelerini tanıtan broşürler dağıtıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri