Akkuş: Madalya sayımız sevindirici

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Türk Milli Takımı’nın Antalya’daki Dünya Halter Şampiyonası’nda son yıllardaki şampiyonalardan daha fazla madalya kazandığını söyledi.
Hasan Akkuş, Expo Center’da düzenlediği basın toplantısında, Antalya’da son yıllardaki en büyük organizasyonlardan birini düzenlediklerini belirtti. Şampiyonaya sporcu ve delegasyon açısından rekor seviyede katılım olduğunu ifade eden Akkuş, “Şampiyonaya 81 ülke geldi. Burada 361 sporcu yarışıyor. Bunun yanında antrenör, takım yardımcıları ve yöneticileriyle birlikte bin 200’den fazla katılımcı var” dedi.

Şampiyonanın olimpiyatlar açısından büyük önem taşıdığını belirten Akkuş, takımların en güçlü kadrolarıyla Antalya’ya geldiğini, bu nedenle dünya rekorları kırıldığını kaydetti. Organizasyon açısından ilk hedeflerinin şampiyonayı başarıyla yürütmek olduğunu belirten Akkuş, sportif başarı için de milli sporcuların uzun süre kamplarda hazırlandığını söyledi. 

Türkiye’de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda madalyalar kazanmayı ve 2012 Londra Olimpiyatları’na maksimum kotada katılma hakkı elde etmeyi amaçladıklarını belirten Akkuş, “Son yıllarda dünya şampiyonalarında aldığımız madalyalardan daha fazlasını burada aldık. Bir sporcumuz dünya rekoru kırdı. Sonuç olarak bayanlarda kota sıralamasında şu anda birinci sıradayız” diye konuştu.

Takım sıralamasında bayanlarda ilk üçte olmayı hedeflediklerini ve şu anda bu hedefe ulaşılmış gibi göründüğünü belirten Akkuş, “Müsabakalar bitmedi ancak yaptığımız ön çalışmada, puanlamada Çin, Kazakistan, Türkiye görülüyor” dedi. Erkeklerde ise ilk altıda yer alarak olimpiyatlara tam kotayla katılmayı amaçladıklarını ifade eden Akkuş, bir sporcunun sıfır çekmesiyle bu hedeften uzaklaştıklarını ancak diğer takımların alacakları puanları beklediklerini söyledi. 

Öte yandan Dünya Halter Şampiyonası erkekler 77 kiloda madalyalar sahiplerini buldu.  Antalya Expo Center’daki şampiyonada Semih Yağcı podyuma çıktı. Koparmada 150, silkmede 180, toplamda 330 kilo ağırlık kaldıran Yağcı, genel klasmanda 13’üncü oldu. Koparmada Ermenistan’dan Tigran Gevorg Martirosyan 173 kilo ağırlık kaldırarak altın madalya, Çin’den Xiaojun Lu 170 kiloyla gümüş, İran’dan Kianoush Rostami ise 161 kiloyla bronz madalya kazandı. Silkmede Çinli Xiaojun Lu 200 kilo ağırlık kaldırarak altın, aynı kiloyla Martirosyan gümüş, 199 kilo kaldıran Mısırlı Tarek Yehia ise  bronz madalya aldı. Toplamda ise Ermenistan’dan Tigran Gevorg Martirosyan 373 kiloyla altın, Xiaojun Lu 370 kiloyla gümüş, Tarek Yehia 356 kiloyla bronz madalya kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri