Akkuş Kuru Fasulyesi 13 Tl

Yeni hasat dönemi öncesi Akkuş Ziraat Odasında Akkuş kuru fasulyesi hakkında bir toplantı gerçekleştirildi. Akkuş kuru fasulyesinin sorunlarının konuşulduğu toplantıda söz alan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Akkuş kuru fasulyesinin...

Yeni hasat dönemi öncesi Akkuş Ziraat Odasında Akkuş kuru fasulyesi hakkında bir toplantı gerçekleştirildi.

Akkuş kuru fasulyesinin sorunlarının konuşulduğu toplantıda söz alan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Akkuş kuru fasulyesinin tanıtımı konusunda en büyük çabayı gösterenlerden biri de Milletvekilimiz Sayın Mustafa Hamarat'tır, kendisiyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisindeki tüm Milletvekillerine ikram ettik, beğenildi ve çokta ilgi gördü.” dedi.

Tanıtım bakımından fasulyenin iyi bir noktaya geldiğini vurgulayan Başkan Demirci, "Tanıtımla ilgili bir sorunun olduğunu düşünmüyorum ancak üretim ve ambalajlama konularında eksikliklerimiz var, üretimi artırmalıyız, köyde oturan insanlarımıza bunu teşvik etmeliyiz. Üretimin artırılması ile ilgili gerek sulama gerekse teşvik konularında her türlü desteğe hazırız. Kuru fasulyemiz Akkuş'un bir markası bu değerini daha da artırmalıyız bunun için çaba göstermeliyiz." diye konuştu.

Toplantıda söz alan Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila ise "Paketleme ve markalaşma konularında eksikliklerimiz var, bunun giderilmesi için çalışma yapmalıyız fasulyeyi gelişi güzel poşetlere koymadan standartlara uygun ambalaj bastırıp satışını o şekilde sağlamalıyız." dedi.

Yapılan toplantıda kuru fasulyenin Akkuş Ziraat Odası tarafından tek elden alınmasına karar verilirken, oturak fasulyenin fiyatı 10, çangal fasulyenin fiyatı ise 13 lira olarak belirlendi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri