Akkuş: Federasyonumuz başarılı

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, ''Camianın teveccühü ve bize olan destek, yolumuza devam etmemiz gerektiğini söylüyor. Seçim için kendimi şanslı ve yeterli görüyorum'' dedi.

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, ''Camianın teveccühü ve bize olan destek, yolumuza devam etmemiz gerektiğini söylüyor. Seçim için kendimi şanslı ve yeterli görüyorum'' dedi. Akkuş, yaptığı açıklamada, Halter Federasyonu'nun hem sportif hem de idari anlamda önemli bir 4 yılı geride bıraktığını belirtti.Uluslararası temsil noktasında çok önemli adımlar attıklarını anlatan Akkuş, madalya bakımından ulaştıkları sayıyı yakalayan başka bir federasyonun olmadığını ifade etti. Halterde 2009 yılından bugüne kadar 95 altın, 97 gümüş ve 119 bronz olmak üzere 311 madalya alındığını vurgulayan Akkuş, şunları kaydetti: ''Madalya sayısını, Avrupa ve dünya şampiyonalarını baz alarak söylüyorum. Bu madalyalara ulaşan başka branş yok. Biz altyapıya yönelik çalışmaları 2005 yılında başlattık. Bu çalışmalar sonucunda 2011 yılında genç takımdan büyük takıma gelen sporcular ilk defa Avrupa şampiyonalarında madalya aldılar. Görev yaptığımız sürede pek çok yeni yüz, halterle tanıştı. Bunlardan bazıları dünya şampiyonu oldu. Altyapıda uyguladığımız sistem birçok ülke tarafından örnek alındı. Uluslararası Halter Federasyonu ve Avrupa Halter Federasyonu'nda asbaşkan ve genel sekreter düzeyinde temsil ediliyoruz. Bize başarısız diyenlerin neye dayanarak başarısız dediğini anlayabilmiş değilim.''

''OLİMPİYATLAR DIŞINDAKİ ELEŞTİRİLER DOĞRU DEĞİL''

Akkuş, olimpiyatlar öncesinde madalya alacaklarını söylediklerini, bunu bazı sporcuların performanslarının madalyaya çok yakın olması üzerine dile getirdiklerini aktardı. Sporcuların olimpiyatlarda değişik nedenlerden dolayı birer kaldırış yapabildiklerine dikkati çeken Akkuş, sözlerine şöyle devam etti: ''Eğer iki sporcumuz birer koparma veya silkme daha yapabilseydi madalya alacaklardı. Biz, sporcularla yaptığımız görüşmelerde sonuçların aşırı stres ve baskıya bağlı olduğunu gördük. Olimpiyatlar dışındaki eleştiriler doğru değil. Federasyonumuz hem idari hem de sportif anlamda en başarılı federasyonlardan birisi. Camianın teveccühü ve bize olan destek, yolumuza devam etmemiz gerektiğini söylüyor. Seçim için kendimi şanslı ve yeterli görüyorum.'' Akkuş, 31 Ekim'de yapılacak seçim için iki adayın gerekli şartları sağladığını, birden fazla adayın çıkmasının demokratik yarış açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri