Akkuş: 2010’da zirvede yer aldık

Halter Federasyonu 2. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara’da yapıldı.
İçkale Otel’de gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Hüseyin Ar’ın yaptığı genel kurula, 230 delegeden 146’sı katıldı. Halter Federasyonu Başkanı Dr. Hasan Akkuş, mali genel kurulda yaptığı konuşmada, neredeyse 1 asırdır her olimpiyatlarda yer alan halterin modern olimpiyatların da en önemli branşlarından birisi olduğunu söyledi. Akkuş, şöyle konuştu:
“Halter aynı zamanda olimpiyatlar için de lokomotif bir branştır. Bizde de halter 2010 yılında Türkiye’de ve dünyada zirvede yer alarak, 2012 Londra Olimpiyatları için Türkiye’nin en büyük ümidi olmaya devam ediyor. Geride bıraktığımız 2 yılda sporcularımıza 1 milyon lira ayni ve nakdi yardımda bulunarak, gelecek vadeden sporcularımıza destek verdik. Karabük Ovacık’da antrenman ve kamp eğitim merkezimizi hizmete açtık. Her yıl 2 kez düzenlediğimiz eğitim çalışmalarıyla altyapıya, ülkemizin 4 bir yanından birçok sporcu kazandırdık. Ülkemizde düzenlenen Büyükler Dünya Halter Şampiyonası’nda, ki bu aynı zamanda olimpiyatlar için puan getiren bir faaliyetti, elde ettiğimiz başarı sonrası 4 bayan ve 5 erkek sporcumuzla Londra Olimpiyatları’na gitmeyi neredeyse garantiledik.” Daha sonra, federasyonun dönem faaliyet raporu, bilanço gelir-gider tabloları, denetleme kurulu raporu ve 2 yıllık tahmini bütçeleri okunarak, oy birliği ile ibra ve kabul edildi. 
Öte yandan 20 Aralık’tan bu yana Çorum’da devam eden milli takım kampının 26 Ocak’ta sona ereceğini belirten milli takım antrenörü Talat Ünlü, “Sporcularımızın Türkiye ve Dünya çapında bugüne kadar elde ettiği başarılar ortada. Bu başarıların üzerine koyarak, daha fazla başarı elde etmek istiyoruz. Sık sık yaptığımız kampların sonuncusunu, Çorum’da gerçekleştiriyoruz. Sonuncusu derken, bitti anlamında söylemiyorum. Yılsonuna kadar çeşitli illerde bu kamplar sürecek. Bizim amacımız, hem genç sporcuları milli takıma kazandırmak hem de gelecekte üst düzey başarılar elde etmelerini sağlamak. Şu ana kadar nasıl başarılı olmuşsa sporcularımız, bundan sonra da çok daha fazlasını yapacaklardır. Milli takım kamplarının ne denli yararlı geçtiğini söylememe gerek yok sanırım. 2011 halterin yılı olacak, tüm şampiyonalarda sporcularımız bayrağımızı göndere diktirecek ve İstiklal Marşımızı okutacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri