Akıllı olmalıyız!

Giray Bulak: Alanyasporu yenerek kupaya galibiyetle veda etmek istiyoruz. Transferde geç kaldığımız söylenemez. Poljak ile sözleşme imzalayacağız. Türkiyede hiçbir futbolcunun alacağı kalmaz

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, “Ankaraspor karşısına iyi bir test maçı oynayarak çıkmak istiyoruz. Tek düşüncemiz Alanyaspor maçını kazanarak moralli bir şekilde lige girmek” dedi. Giray Bulak ise, fiziksel ve mental anlamda çok iyi bir kamp dönemi yaşadıklarını ifade ederek, “Hem çalışmalarımızı yaptık, hem de hazırlık maçlarımızı oynadık. Genç futbolcularımızı gördük. Çok fazla sakatlık yaşamadık. Kampta hiçbir kötü olayla karşılaşmadık. Artık bundan sonra ikinci yarı başlıyor. Kupada Alanyaspor ile oynayacağız. Alanyaspor maçından galip ayrılarak Ankaraspor karşısına iyi bir test maçı oynayarak moralli gitmek istiyoruz” diye konuştu.

POLJACLA SÖZLEŞME YAPACAĞIZ
Kamp döneminde denemeye aldıkları Norveçli futbolcu Poljac ile muhtemelen Pazartesi günü sözleşme imzalayacaklarını söyleyen Bulak, “Poljak, iyi ve yetenekli bir futbolcu. Çok üst seviyede bir oyuncu değil, ama takıma katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Kuvvetli, hızlı, iki ayağını da iyi kullanıyor. Adam geçme yetenekleri güzel. Zaten Norveç'te gelişen bir futbolcuyken uzun bir sakatlık dönemi yaşamış. Eğer bu olmasaydı şu anda çok daha farklı bir yerde olabilirdi. Biz hazırlık dönemini gördük. Lig ve müsabaka baskısı farklıdır. Orada neler yapabilecek onu göreceğiz. Faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
TRANSFERDE GEÇ KALMADIK
Sezonun ikinci devresinde oynanacak maçların kolay geçmeyeceğini ve her takımın birbirini yenecek güce sahip olduğunu da sözlerine ekleyen  Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak “İkinci devrede 22-23 puanlı takımlarda dahil bir çok takım sıkıntı yaşayabilir. Bunun en canlı örneğini geçen yıl Konyaspor olarak biz yaşadık. 25 puanla ilk yarıyı bitirdik. Ama son anda ligde tutunabildik. O bakımdan futbolda her türlü olasılık var. Akıllı olmak, tedbirli olmak lazım. Biz transferde geç kaldık diyemiyoruz. Çünkü genelde bonservis parası vermek istemiyoruz. Serbest kalacak oyuncular var. Onun için transferde geç kalındığı düşünülüyor. Oyuncuyu serbest kalmasını beklemeden parasını vererek bir an önce aranıza katabilirsiniz. Ama burada akılcı davranmak lazım. Oyuncu boşa çıkacaksa niye bonservisini para verip alacaksınız. Kulübün menfaatlerini de ön planda tutuyoruz” şeklinde konuştu.
FUTBOLCUNUN PARASI KALMAZ
Yaşanılan maddi sıkıntılar nedeniyle futbolcuların antrenmanları boykot etme durumuna geldiği şeklindeki söylentilerin hatırlatıldığı bir soruya ise Giray Bulak, “Bu sorular hep gündeme geliyor ve oyunculara da söyleniyor. Sürekli birine ‘hastasın’ dediğiniz zaman acaba mı ? diye aklınızda bir soru işareti oluşabilir. Ama zaman zamanda futbolcu bundan etkileniyor. Sürekli bunlar gündeme geliyor. Mesela önceki gün oyuncularımıza bir miktar daha ödeme yapıldı. Oyuncu maça çıkarken bu tür konuları düşünmez. Bir de şimdi Türkiye’de her oyuncunun alacağı rakamlar yazılıyor. Bunlar Türkiye Futbol Federasyonu’na gidiyor. Bugün almazsa bir şekilde alıyor herkes parasını. Biz de bahsedildiği gibi boykot durumu kesinlikle olmadı. Bu tür haberler ve söylentiler Konyaspor’a zarar verir. Hepimizin ortak paydası takımımızın başarılı olması ise bunlardan kaçınılmalı” diye görüş belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri