Akif Beki'nin referansı Erdoğan çıktı

Başbakan Erdoğan, Hasan Cemal'in Milliyet'ten ayrılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Akif Beki ile ilgili çarpıcı bir ayrıntı verdi.

 Başbakan Erdoğan, "Hasan Cemal'in Milliyet'ten ayrılmasına iktidar baskısı neden oldu" şelindeki iddialar üzerine yaptığı açıklamada çarpıcı bir itirafta bulundu. Erdoğan, Milliyet ve Vatan gazetelerini geçtiğimiz yıl satın alan Demirören'e Akif Beki'yi tavsiye ettiğini söyledi.
 
Danimarka-Hollanda ziyaretinin ardından dönüş yolunda konuşan Erdoğan, gazetecilerin "Hasan Cemal'in yazılarına son verilmesiyle ilgili tartışmalara ne diyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ilginç bir cevap verdi.
 
AKİF BEKİ'Yİ ERDOĞAN TAVSİYE ETMİŞ!

 
Dedikoduların bazı köşelerde yer aldığını belirten Erdoğan bu iki gazetenin alımında Erdoğan Demirören ve oğluna en ufak bir tavsiyesinin olmadığını kaydetti. Erdoğan sonrasında ise çarpıcı bir itirafta bulundu. Erdoğan, Demirören'lerin kendisine "Kimi tavsiye edersin?" diye sorduğunu, kendisinin ise Akif Beki'yi tavsiye ettiğini söyledi.
 
Erdoğan açıklamasının devamında, Demirören ile Beki'nin anlaşamadığını belirtti ancak durum pek de öyle değil.
 
ERDOĞAN'IN TAVSİYESİ DE YETMEDİ!
 
Kanal24'ten ayrılan Akif Beki tam bir yıl önce Demirören tarafından Milliyet ve Vatan'ın başına getirildi. Erdoğan'ın da belirttiği gibi tavsiye üzerine bu gazelerin başına getirilen Akif Beki, her iki gazetede ciddi bir rahatsızlığa neden oldu. Hatta medya kulislerinde Akif Beki'nin tepkiler nedeniyle 3. kattan 2. kata dahi inemediği konuşuldu.
 
Milliyet ve Vatan'da tepkiler o kadar arttı ki, yazarlar topluca istifa edeceklerini dahi söyledi. Bunun üzerine de Erdoğan'ın tavsiyesi üzerine Milliyet ve Vatan'ın başına getirilen Akif Beki'ye yeni bir medya kuruluşu aranmaya başlandı.
 
MİLLİYET OLMADI CNNTÜRK VERELİM!
 
Akif Beki'ye bulunan yeni yer ise Erdoğan'a en çok muhalefet eden isimlerden biri olan Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi isimli program oldu. O sıralarda ekranlara zorunlu olarak ara veren program, Akif Beki'nin Ayşenur Arslan'a partner yapılmasıyla yeniden yayınlanmaya başladı.
 
Ancak Ayşenur Arslan ve Akif Beki'nin birlikte sunduğu Medya Mahallesi'nin ömrü yine uzun olmadı. Akif Beki proframın ilk bölümlerinde Ayşenur Arslan'ın hafif iğnelemelrine maruz kaldı.
 
DOKULAR UYUŞMADI!
 
İkili arasında sık sık yaşanan tartışmalar sonrasında Ayşenur Arslan tepkisini daha yüksek sesle dillendirmeye başladı. En son Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda söylediği "Akif Beki ile program yapmaya zorlandım"  şeklinde anlaşılan sözleri programın sonunu getirdi.
 
YENİ PATRON ARANIYOR!
 
Bu sözlere sinirlenen Akif Beki, Ayşenur Arslan ile programa çıkmayacağını söyledi. Ayşenur Arslan da sözlerinden geri adım atmayınca program ayından kaldırıldı.
 
Erdoğan'ın tavsiyesi üzerine önce Vatan ve Milliyet'in başına getirilen ancak yazarların tepkisi nedeniyle ayrılmak zorunda kalan Akif Beki'nin CNNTürk macerası da yine benzeri tepkiler nedeniyle kısa sürdü.
 
Şimdi gözler, Akif Beki'ye bulunacak yeni patron ve işin neresi  olacağında..
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri