Akgül: Oyunlar araç olmalıdır

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, federasyonların yeniden yapılandırılması için bir proje başlattıklarını söyledi.
 Yunus Akgül, Gençlik ve Spor Vakfı’nın Gölbaşı’ndaki tesislerinde basın mensuplarına verdiği yemekte yaptığı konuşmada, federasyonların 2012 yol haritasını çizecek bir anlaşmayı sonuçlandırmak üzere olduklarını belirterek, “Bu konuda ABD’den bir firmayla öngörüşme yaptık. Akdeniz Oyunları’nın dönüşünde belki bu anlaşmayı imzalayacağız, çünkü son aşamaya geldik. ABD’li sporcuları Pekin’e hazırlayan ekip, bu anlaşmanın içinde olacak. Bu projeyle federasyonlar yeniden yapılandırılacak” dedi.
İtalya’nın Pescara kentinde yapılacak 16. Akdeniz Oyunları için ilk kafilenin  yola çıkacağını hatırlatan Akgül, şöyle konuştu: “Oyunlarda her zaman olduğu gibi ilk 3 için mücadele vereceğiz. Fransa ve İtalya’nın ardından İspanya ile üçüncülük için mücadele edeceğiz. Artık Akdeniz Oyunları, Türkiye için amaç olmaktan çıkmalı, araç olmalıdır. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Olimpiyat Oyunları’nın bir aracı olmalıdır. Bu nedenle İtalya için genç bir ekip oluşturduk. Kafilenin yüzde 80’i genç sporculardan oluştu. Ama hedef küçültmedik, bu kadroyla da hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.”
Akgül, bir soru üzerine, oyunlara gençlerin yanısıra deneyimli sporcuları da götüreceklerini vurgulayarak, “Örnek olarak Eşref Apak için bile bir araştırma yaptık. 2012’de yararlanabileceğimiz bir sporcu olduğunu gördük. Eşref’in durumu iyi. Son yarışmasında da 4. oldu. Eşref Apak gibi atletlerin yaşı ilerledikçe performansları artıyor. Apak’ı Londra’ya götüreceğiz. Aynı şekilde Nurcan Taylan da 2012’de yararlanacağımız sporcular arasında. Bunlar da gösteriyor ki madalyada her zaman olduğu gibi iddialıyız” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri