Akgül: Kardan para kazanmak istiyoruz

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'nin doğu bölgelerinin yılın büyük bir bölümünde kar altında olduğunu belirterek, ''Biz bu karı, kâra dönüştüremedik'' dedi.

Akgül, yaptığı açıklamada, Avrupa'da ve dünyada kayak sporunun önemine değinerek, ''Kar, hem turizm açısından, hem de spor açısından ülke ekonomilerine ve kalkınmalarına büyük fayda sağlıyor. Ancak biz kardan yeteri kadar yararlanamıyoruz. Yılın 6 ayı kar altında olan bölgelerimiz var. Normal şartlarda bizim kayak sporumuzun da kış turizmimizin de çok üst düzeyde olması gerekiyor. Oysa biz bu karı, kâra dönüştüremiyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin belli başlı bölgelerinde kayak sporuna büyük yatırımlar yaptıklarını ve amaçlarının da Türkiye'yi, dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi haline getirmek olduğunu vurgulayan Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın katkılarıyla Kayseri Erciyes'i de dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına sokacağız. Bu amaçla başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Gerek kayak pisti, gerekse de diğer tesislerin yapımı tamamlandığı zaman dünyanın dikkatini çekecek bir tesisi ülkemize kazandırmış olacağız. Yaklaşık 50-60 milyon dolara mal olacak bu tesisten sonra, ülkemizdeki diğer kayak tesislerimizi de modern teknolojiye uygun hale getireceğiz. Böylece ülkemizin kayak merkezlerini atıl durumdan aktif duruma getirerek, turizm gelirlerimizi de kat kat artıracağız. Türkiye'yi kayak sporunun merkezi haline getireceğiz.''

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri