Akgül: 2016’ya aday olmayacağız

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Yunus Akgül, 2016 Olimpiyatlarına Türkiyenin kesinlikle aday olmayacağını söyledi.
Akgül yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Özellikle alt yapı ve tesisleşmeye büyük önem verdiklerinin altını çizen Akgül, “2008 Olimpiyatları’na rekor sayıda sporcuyla katıldık. Biz 2012 olimpiyatlarına hazırlanmaya 2008’e gitmeden önce başladık. Gördük ki altyapıya çok büyük önem vermek gerekiyor. Bu doğrultuda da Meclis’ten kanunlar çıkarttık. Bin sporcuya maaş verilmesi ile ilgili kanun çıktı ve şu anda yönetmelikleri hazırlanıyor. Bunların hocalarına da maaş vereceğiz. Türkiye çapında çok ciddi yatırımlar yapacağız” dedi.

Tesis yatırımlarının çok hızlandığını kaydeden Akgül, göreve başladıklarında Türkiye’de sentetik zeminli 4 tane atletizm pisti bulunduğunu, ancak şimdi bunun 22’ye çıktığını açıkladı. Akgül, “Türkiye’nin her tarafında bu pistlerden var. Ayrıca iddia oyunu çıktıktan sonra, Spor Toto kaynakları ile senede 25 tane spor salonu yapıyoruz. Yani tesis olmayınca sporcu da yetiştiremiyorsunuz. Onun için çok ciddi tesis yatırımları gerçekleştiriyoruz. 2012 Londra Olimpiyatları’nda hem sporcu katılımı hem de madalya anlamında çok ciddi rekorlar kıracağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

En büyük hedeflerinin olimpiyatlara en az iki takım sporunu götürebilmek olduğunu dile getiren Genel Müdür Akgül, “Bu sene bu dönemde hedeflerimizi bu yönde geliştiriyoruz. Hentbolda, basketbolda ve voleybolda iddialıyız. Futbolumuz dünya standartlarında. İnşallah çok geniş bir kadro ile gideceğiz” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin olimpiyatlara müracaatları ile ilgili soruya Akgül, “İşin doğrusu aday olmuşuz ama gelen denetim ekiplerinin sordukları iki şey var. Yeterli tesisiniz var mı? İkincisi hangi organizasyonları düzenlediniz ve ne kadar sporcunuz var? İstanbul’la alakalı aday olduğumuz ilk dönemde bir tek Abdi İpekçi Spor Salonumuz vardı. Başka hiçbir tesisimiz yoktu. Peşinden ise hangi büyük organizasyonu yaptınız diye soruyorlar. 2005 yılında İzmir’de üniversite oyunlarını yaptık. Şimdi Erzurum’da kış oyunlarını yapacağız. Trabzon’da gençlik oyunlarını yapacağız. Bunlar bizim için referans olacak. ‘Bakın biz bunları yaptık olimpiyatları da yaparız’ diyeceğiz. Onun için biz bu dönemde 2016’ya aday olmamayı düşünüyoruz ve kesinlikle olmayacağız. Fakat 2020’ye aday olacağız. Ama bu sefer ciddi ciddi aday olacağız. Her şeyimizle hazır olarak aday olacağız” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri