Akdeniz'de insanlık dramı

Saadet Partisi Konya Milletvekili adayı Sinan Toprak, “Akdeniz'de bir haftada bine yakın mülteci Müslüman gemi facialarında hayatını kaybetti. Irkçı emperyaliz dünyaya sadece kan ve gözyaşı getirdi ”dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili adayı Sinan Toprak, Akdeniz'de yaşanan mülteci dramlarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Bir haftada yaşanan 3 gemi kazasında bini aşkın Müslüman mültecinin hayatını kaybettiğini belirten Toprak, bütün bu yaşananların bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi. Irkçı emperyalist zihniyetin dünyaya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini dile getiren Toprak, “Irkçı emperyalist zihniyetin Osmanlı’yı parçalayarak ele geçirdiği Ortadoğu ve kuzey Afrika’nın yeraltı ve yer üstü bütün zenginliklerini 20. Yüzyıldan 21.Yüzyıla kadar sömürdüğünü ve bunun karşılığında bu bölgelere kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmadığını yaklaşık yüz yıldır görmekteyiz. Bu bölgelerdeki tüm halklar için oluşturulan bu sömürgeleri ve diktatör rejimlerini yine bu batılı mahfiller yazıp oynamışken, şimdilerde eskiyen bu acımasız oyunun adının Arap baharı, demokrasi ve özgürlük olarak değiştiğini fakat değişmeyen tek şeyin sömürü kan ve gözyaşına boğulan mustazaf Müslüman halklar olduğuna bizler şahitlik etmekteyiz” dedi.

LİBYA HALKI KAN AĞLIYOR

“Küresel emperyalist aktörlerin ve Siyonist mahfillerin Müslüman coğrafyalar üzerindeki yıkıcı ve yok edici oyunlarının bizleri kahreden ve infial uyandıran sonuçlarından birini ak denizde gerçekleşen üç ayrı gemi kazası ile tekrar görmüş bulunuyoruz” diyen Toprak, şunları söyledi: “Batan gemilerle yaklaş binin üzerinde insan telef olmuştur. Bu insanlar ki; kendi vatanlarını bırakmak zorunda kalmış Müslümanlardır. Kaddafi bahane edilerek AB tarafından kafalarına bombalar yağdırılmış ve böylece Kaddafi’nin zulmünden kurtulmuş ama bu seferde batıyla işbirliği içindeki muhalif çetelerin ortasında kalmış, Libyalı kardeşlerimizdir. Esad’ın zulmünden kaçarken kendilerini iç savaşın için de bulan Suriyeli kardeşlerimizdir. 1969'dan 2011 yılına kadar Kaddafi yönetiminde kalan Libya, önemli rezervdeki petrol ve doğalgaz gibi yeraltı zenginliklerine sahiptir. Dünyanın en fazla güneş alan, dolayısıyla güneş enerjisi elde etmek için yegâne imkânlara sahip bir ülkedir. Görüldüğü üzere Osmanlıdan sonra Irkçı emperyalizmin sömürü ağına takılan tüm ülkeler gibi Libya da, Suriye de tarumar edilmiştir. Halkı katledilmiş ve katliamlar devam etmektedir. Arap baharından bu yana asker sivil toplam 25 bin-30 bin civarında insan ölmüştür. 4 bin civarında insan kayıptır. Yaklaşık 2 milyon insanın başka ülkeler sığınmacı olduğu bilinmektedir.”

ÇARE İSLAM BİRLİĞİNİ KURMAK

Bugün Libya'nın Suriye’den, Irak, Mısır, Yemen ve diğer İslam coğrafyalarından farklı olmadığını dile getiren Toprak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu anda devam eden Suriye iç savaşında 130 bin sivil katledilmiştir. 3 milyon mülteci sığınmacı olarak ülkeyi terk etmiştir. 5 milyon insan evsiz kalmıştır. Hergün yaklaşık 100 kişi öldürülmektedir. Hala gündelik işlerinden kafasını kaldıramayan Müslümanlar, eğlenceyle, defileyle, kokteyllerle hemhal olan rahatı yerinde efendiler size sesleniyoruz. Ne zaman ayağa kalkacaksınız? Bu zulümlere kim dur diyecek? Bu zulmü durdurmak için kaç milletvekiliniz olması lazım?” Bütün bu yaşanan acıların sona ermesi için acilen İslam Birliği'nin kurulması gerektiğini dile getiren Toprak, “D-8 projesi hayat geçirilmeli ve İslam barış gücü acilen teşekkül ettirilmelidir. İslam coğrafyalarını kana ve gözyaşına boğan bu süreçte, milli bir irade ortaya oyamayan hükümetimiz, tamamen AB ve ABD yanlısı politikalar takip edilerek bu insanlık suçuna ortak olmuşlardır. Bu münasebetle bu zulme dur diyecek basiret ve iradeye sahip değillerdir. Halkımız bu sömürü ve zulüm düzeninin ortadan kaldırılması ve bu milletin tarihteki şerefli yerini alması için. Tüm insanlığa hak ve adalet merkezli bir medeniyeti tesis etmek için milli görüşçü kadroları desteklemelerini, Milli İttifaka ve Saadet Partisi'ne sahip çıkmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri