Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Somalı Çocuklarla Buluştu

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, 'Soma’da Bir Çocuk Bin Renk' adlı projeyle Somalı çocuklarla buluştu. İletişim Fakültesi öğrencileri, Somalı çocuklarla birlikte gazete, radyo programı, kısa film, fotoğraf sergisi...

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, 'Soma’da Bir Çocuk Bin Renk' adlı projeyle Somalı çocuklarla buluştu. İletişim Fakültesi öğrencileri, Somalı çocuklarla birlikte gazete, radyo programı, kısa film, fotoğraf sergisi ve reklam çekimi ile etkinlik gerçekleştirdi.

Somalı çocuklara, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından iletişim atölyelerinde gazete, fotoğraf, kısa film, radyo programı, reklam çekimi hakkında eğitim verilecek. Verilen eğitimin ardından, proje kapsamında sağlanan destekler ile alınan fotoğraf makineleri Somalı çocuklara hediye edildi. Çocuklarla birlikte farklı üretimler yapıldı.

Proje kapsamında bilgi veren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık, "Fakülte olarak eğitim-öğretim misyonumuzun yanında, ikinci misyonumuz sosyal sorumluluk bilinciyle desteğimize ihtiyaç duyan herkese mümkün olduğu ölçüde yardımcı olmak ve bu tür konularda farkındalığı artırmaktır. Bu misyon çerçevesinde Soma’da yaşayan çocuklarla hem bir araya gelmek hem de onlara manevi bir destek sağlamak amacıyla bir iletişim atölyesi gerçekleştireceğiz. Umarız yapacağımız proje ile güzel bir bir kaynaşma ortamı yaratırız." dedi.

Gerçekleşen projenin koordinatörü Seyfi Çağrı Kılıç ise şunları ifade etti: "Bu projeyle Soma'daki çocuklarla bir araya gelmeyi ve onlarla kaynaşarak iletişim kurmayı istedik. Toplamda 50 öğrencimizle 5 ayrı atölye ile başladık. Bu atölyelerimizde gazete, radyo, film, reklam ve fotoğraf olmak üzere önce kısa bir eğitim verdik. Ardından bu eğitimler doğrultusunda öğrencilerimiz buradaki, Somalı öğrenciler bir gazete çıkaracak. Bir radyo programı yapacak. Bir de reklam filmi çekecekler. Bunun yanında fotoğraf sergisi oluşturacaklar."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri