Akdeniz Şampiyonası’nda 13 madalya birden aldık

Türkiye, Fransa'da düzenlenen 23 Yaş Altı Akdeniz Şampiyonası'nı 13 madalya ile kapattı.

Türkiye, Fransa'da düzenlenen 23 Yaş Altı Akdeniz Şampiyonası'nı 13 madalya ile kapattı. Millilerimiz şampiyonada iki 'Gençler Türkiye Rekoru' da kırdı.   Fransa'nın Aubagne şehrinde iki gün süren 23 Yaş Altı Akdeniz Şampiyonası'nda Türkiye, 5 birincilik, 3 ikincilik ve 5 üçüncülük elde etti. Milli atletler Aykut Ay 100 metre finalinde 10.44'lük derecesiyle, Fatih Akkaş ise 200 metre finalinde 21.24'lük derecesiyle Gençler Türkiye rekorunu kırdı. 

Şampiyonada, Bayanlar 10 bin metrede Esma Aydemir, Bayanlar gülle atmada Emel Dereli, Erkekler uzun atlamada Alper Kulaksız, Erkekler çekiç atmada Özkan Baltacı ve Erkekler 10 bin metrede Şeref Dirli altın madalyaya uzandı.

Şampiyonada ülkemize gümüş madalyayı, Bayanlar 1500 metrede Gamze Bulut, Bayanlar disk atmada Elçin Kaya, Erkekler 5000 metrede Suat Karabulak getirdi. Ayrıca sporcumuz Nimet Karakuş da 100 metre yarışında 3. olma başarısını gösterdi. Şampiyonadan bronz madalya ile ayrılanlar sporcularımız ise şöyle: Bayanlar 3000 metre engellide Sebahat Akpınar, Bayanlar 10 bin metrede Sevilay Eytemiş, Erkekler 5000 metrede Sönmez Dağ, Erkekler 800 metrede Hasan Basri Güdük.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kazandıkları 13 madalyayı iki Türkiye rekoru ile süsleyen sporcular için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle:"Fransa'da iki Türkiye rekoru kıran ve toplamda 13 madalya kazanan sporcularımız bizi oldukça gururlandırdı. Sporcularımızın elde ettiği başarılar, ülkemiz sporunun geleceğine yönelik yaptığımız çalışmaların önemini ve gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu şampiyonada başarılı olan başta sporcularımız olmak üzere, teknik heyetleri ve idarecileri yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri