Akçakale Sınır Kapısı'nın Karşısına Işid Bayrağını Astılar

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yer alan Akçakale Sınır Kapısı'nın hemen karşısında IŞİD'in bayrağı dalgalanıyor. Sabah saatlerinde ABD öncülüğünde kurulun koalisyon güçlerinin Suriye’nine Rakka ilini roketler ile vurulmasının...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yer alan Akçakale Sınır Kapısı'nın hemen karşısında IŞİD'in bayrağı dalgalanıyor.

Sabah saatlerinde ABD öncülüğünde kurulun koalisyon güçlerinin Suriye’nine Rakka ilini roketler ile vurulmasının ardından Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde ve karşısında bulunan Tel Abyad ilçesinde büyük bir sessizlik yaşanıyor. Daha önce sınırdaki çatışmalardan dolayı durdurulan tren seferleri de yapılmazken Akçakale garında bulunan tren beklemeye devam ediyor. Daha önce günlük ortalama 7–8 kişinin yaralı olarak getirildiği Akçakale beklenen yaralılar hiç gelmedi.

Yerli ve yabancı birçok gazeteci sınırda nöbet tutarken sınırın her iki tarafından da sessizlik yaşanıyor. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad ilçesinde İŞİD’e ait siyah bayrak dalgalanıyor. PYD’nın Kobani’ye doğru bir koridor açmak için Rajova’dan harekete geçmesi Türkiye’nin Suriye sınırındaki ilçelerinde büyük bir tedirginliğe sebep oldu. PYD ile İŞİD arasındaki olası hareketler ve çıkacak çatışmalarda sınır ilçelerinde sivil halkın büyük bir zarar göreceğinden endişe ediliyor.

SURİYELİLER AKÇAKALE'NİN SOKAKLARINDA YAŞIYOR

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine, PYD ve IŞİD’in çatışmalarından kaçan 200 bine yakın Kürt halkı Suruç ilçesinin nüfusunu katlarken Akçakale’de de yüzlerce Suriyeli vatandaş Süleyman Şah Konaklama Tesislerinin dışında şehrin sokaklarında çadırda yaşamlarına devam ediyorlar. İlçeye gelen binlerce Suriyeli Halep Yolu üzerinde bulunun boş arazide kurdukları derme çatma çadırlarda hayatlarını devam ettiriyorlar.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri