Akaryakıt fiyatlarında Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak

Benzin ve motorin fiyatlarının sıklıkla takip edildiği Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak.

Türkiye, akaryakıt fiyatlarının enflasyona en çok etki ettiği ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Çünkü Türkiye'de benzin ve motorine çok sık zam geliyor. Bu zamların enflasyona doğrudan etkisi var. Market ve pazarda vatandaşla buluşan her ürüne akaryakıt kaynaklı zam geliyor.

En basitinden karpuzun kilo fiyatı bile motorin pahalı olduğu için 2 lira daha pahalıya satılıyor. Durum böyle olunca motorin ve benzin fiyatı sürekli ülkenin birincil gündeminde yer alıyor. Son olarak motorinin litre fiyatın gelen 1 lira 80 kuruşluk zam vatandaşı hayal kırıklığına uğratmıştı.

Bu zamdan sonra Türkiye tarihinde bir ilk olacak gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre sadece motorine değil benzine zam gelecek. Birkaç gün içinde pompa fiyatlarına yansıması beklenen benzin zammına vatandaş tepkili. Bahsi geçen bu zamdan sonra benzinin litre fiyatı 40 lira olacak.

Bu da Türkiye tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçecek. Daha önce hiçbir dönemde benzinin litre fiyatı 40 lirayı görmediği için vatandaş bu duruma şaşkın. Ekonomi uzmanlarının tahminlerine göre birkaç ay içinde benzin ve motorinin litre fiyatı 50 lirayı görebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (30)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri