Akaryakıt fiyatlarında iki gün üst üste böyle bir şey ilk kez yaşanacak

Benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimle ilgili Türkiye bir ilki daha yaşayacak. Edinilen bilgiye göre iki gün üst üste böyle bir hadise ilk kez yaşanacak. İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Petrol fiyatlarındaki değişimler küresel gelişmelere bağlı olarak yaşanıyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanında akaryakıt fiyatları matematiksel bir formüle bağlı olarak belirleniyor. Ülke genelindeki vatandaşların bir kısmı buna inanmasa da benzin ve motorinin fiyatına Türkiye'de müdahale söz konusu değil.

Dolar kurunda yükseliş olunca bu otomatik bir şekilde benzin ve motorinin litre fiyatına zam olarak yansıyor. Öte yandan petrolün varil fiyatı da bu konuda çok etkili. En ufak bir fiyat değişimi bile Türkiye için zam demek.

Öte yandan fiyatların düşmesinde de petrolün varil fiyatı ve dolar kuru etkin rol oynuyor. Uzun zamandır Türkiye'de üst üste bu değişim ise iki kez yaşandı. Geçtiğimiz gün benzinin litre fiyatına bir indirim uygulandı.

Bahsi geçen indirim uzun bir aranın ardından ilk kez yansıtıldığı için milyonlarca insanı şaşırttı. Birçok vatandaşın bu indirimin ardından akaryakıt fiyatlarına yeniden zam geleceğini iddia etse de durum hiç böyle olmadı.

Edinilen bilgiye göre bugün gece saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 99 kuruşluk bir indirim daha gelecek.

Önceki gün gelen 97 kuruşluk indirimle iki gündeki toplam indirim tutarı 2 liraya dayanmış oldu. Böylesine büyük bir değişimin üst üste iki günde yansıtılması ise bir ilk oldu.

Türkiye genelinde bazı şehirlerde benzin fiyatları şu şekilde:

İstanbul: 37.73

Ankara: 38.33

İzmir: 38.44

Bursa: 38.42

Konya: 38.79

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri