Akaryakıt fiyatlarında bayram öncesi bir ilk yaşanacak

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının zamlanıp zamlanmayacağı merak edilirken, bayram öncesi bu bir ilk olacak.

Türkiye'de yaşayanlar milyonlarca insanın gündeminde akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorin fiyatları var. Benzin ve motorin fiyatlarının bu kadar çok konuşulması normal mi? Vatandaşın bütçesini doğrudan etkilediği için benzin ve motorinin bu kadar çok konuşuluyor olması normal.

Ülkemizde 20 milyondan fazla otomobil ve ticari araç var. Bireysel otomobil kullanımı da her geçen gün artıyor. Çünkü toplu ulaşım vasıtaları Türkiye'ni tüm şehirlerinde yetersiz kalıyor. Hem rahatça ulaşımı sağlamak hem de zamandan tasarruf maksadıyla vatandaş bireysel araç kullanımını tercih eder oldu.

Son zamanlarda ise akaryakıt fiyatlarının yukarı yönlü revize edilmesi milyonlarca araç sahibini üzdü. Litre başına 3 liraya yakın zam gelen benzin vatandaşın bütçesini bir depo akaryakıtta 150 lira vurdu. 2 liraya yakın zam gelen motorin ise 100 lira civarı daha çok paranın vatandaşın cebinden çıkması anlamına geliyor.

Söz konusu zamlar yüksek miktarlı olduğu için vatandaş bir daha zam gelmez diye bekliyordu. Ancak üzücü haber geldi. Akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin moralini bozacak. Bayrama kısa süre kaldığı için milyonlarca insan akaryakıta bir zam daha gelmez diye düşünüyordu.

Bayram tatilinde araçlarıyla yola çıkacak vatandaşlara kahreden haber duyuruldu. Bayram öncesi akaryakıt fiyatlarında bir ilk yaşanacak.

Edinilen bilgiye göre motorinin litre fiyatına 20 haziran salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş zam yapılacak. Yani tatile çıkacak vatandaşlar 50 litrelik bir depoda 80 lira daha çok para ödemek zorunda kalacak.

Zam haberini duyan bazı vatandaşlar tepki gösterirken bazıları ise bu zamların normal olduğunu savunuyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (143)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri