Akaryakıt fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşandı

Akaryakıt fiyatlarındaki ani değişimle aylar sonra bir ilk yaşandı.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişimi vatandaş takip ediyor. Söz konusu değişimler vatandaşın bütçesini doğrudan etkilediği için merak konusu oluyor. Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatı geçtiğimiz yıl 30 lirayı aşmıştı.

Söz konusu yükselişler vatandaşın tepkisini çekmişti. Benzin ve motorinin bu kadar pahalanmasına gerekçe olarak dünyada artan petrol fiyatları gösterilmişti. Brent petrolün varil fiyatı o zamanlar 110 doları geçmişti.

Petrol fiyatlarına bir de Türkiye'de döviz kurundaki hareketlilik eklenince benzin ve motorin fiyatı adeta uçmuştu. Geçtiğimiz yıldan bugüne kadar ise akaryakıt fiyatlarında önemli bir değişiklik oldu. Küresel piyasalardaki değişime bağlı olarak hem benzin hem de motorinin fiyatı önemli miktarda düşüş kaydetti.

Söz konusu düşüşlerle benzinin litre fiyatı 19 liraya kadar geriledi. Motorin ise bu süreçte hep benzinden daha pahalı satıldı. Benzinin litre fiyatı 19 lirayken motorinin litre fiyatının 21 lira olması dikkat çekiyordu. Aylar sonra benzin ve motorin fiyatlarında bir ilk yaşandı. Geçtiğimiz hafta gelen zamlarla beraber akaryakıt piyasasındaki dengeler değişti.

Benzinin 23 lira 17 kuruşa satıldığı Konya'da motorinin litre fiyatı ise 21 lira 27 kuruş. Yani motorin aylar sonra benzinden daha ucuza satılmaya başladı. Benzin ve motorinin litre fiyatındaki fark ise 1 lira 90 kuruşa yükseldi. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre motorine de önümüzdeki günlerde zam bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri