Akaryakıt fiyatlarında 3 günde 3 değişim! Bu ilk kez olacak

Türkiye'de akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorin fiyatlarında 3 günde 3 değişim yaşandı. Bu karar tarihe geçecek.

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını takip eden ciddi bir kitle var. Ekonomik krizin etkileriyle alım gücü düştü ve vatandaş yakıt hesabı yapmaya başladı. Sahip olduğu otomobilin kilometrede ne kadar yakıt tükettiğini hesaplayan vatandaş için benzin ve motorin fiyatlarının önemi çok büyük.

Son aylarda üst üste gelen zamların ardından benzin ve motorinin litre fiyatı 40 liraya dayandı. Bu zamlardan sonra araç sahipleri daha ekonomik olduğu gerekçesiyle LPG yani otogazlı araçları tercih etmeye başladı. Bundan iki gün önce küresel piyasalarda Brent Petrol'ün varil fiyatı 80 dolara düştüğü için motorine indirim kararı alındı.

Litre başına 1 lira 64 kuruş olarak uygulanan indirim vatandaşı memnun etti. Dün ise Brent Petrol aniden 83 dolara dayandı ve motorinin litre fiyatına 1 lira 14 kuruş zam geldi. Yani son 48 saatte motorine hem indirim hem zam geldi. Fiyatların bir süre bu seviyede kalması beklenirken bugün ilginç bir gelişme daha yaşandı.

Brent petrol fiyatları an itibariyle 80 dolara kadar geriledi. Bu da mevcut koşullarda en az 1 lira indirim anlamına geliyor. Eğer indirim gelirse bu akaryakıt piyasasında tarihe geçecek bir gelişme olacak. Motorin fiyatlarında 3 günde 3 değişimin daha önce yaşanmadığı belirtiliyor. Yetkililer gelişmelere bağlı olarak indirim kararının duyurulacağını belirtiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri