Akaryakıt fiyatlarına Cumhuriyet'in 100. yılına özel dev indirim! Bu gece yakıt alınır

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarındaki değişiklikler yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz gün motorine gelecek olan indirim iptal edilmişti. Şimdi ise Cumhuriyet'in 100. yılına özel dev bir indirim kararı alındı.

Akaryakıt fiyatlarının en çok takip edildiği ülkelerden birisi Türkiye çünkü son yıllarda benzin ve motorin fiyatlarına olağandışı zamlar yansıtıldı. Çok kısa bir süre içerisinde hem benzin hem motorin 40 liraya dayandı. Otomobil ile gezmeyi çok seven Türk milleti akaryakıt fiyatlarının yükselişinden şikayetçi.

Buna en büyük etken ise 1 yıldan daha kısa bir sürede 18 lira olan doların 28 lirayı aşması, Döviz kurlarındaki her yükseliş benzin ve motorinin litre fiyatına zam olarak yansıtılıyor. Geçtiğimiz gün motorin fiyatlarına gelmesi beklenen indirim iptal edilmişti.

Bu karar gerekçe olarak Brent Petrol fiyatlarındaki ani yükseliş gösterildi. Yarın 29 Ekim ve bu tarih Cumhuriyet'in 100. yılına denk geliyor. Edinilen bilgiye göre gece saatler 00.01'i gösterdiğinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel akaryakıta dev indirim uygulanacak.

Bahsi geçen bu indirimin sadece motorinde geçerli olacağı söyleniyor. Motorine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 51 kuruş indirim yapılacak. Yani 50 litre motorin satın alacak vatandaş 75 lira daha az ödeme yapmış olacak. Söz konusu indirimi duyan vatandaşlar ise çok sevindi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri