Akan kanı durdurun

AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Halep’te olup bitenler can yakıyor. Suriye’de kan dökülmesin, insanlar ölmesin, çocuklar yetim ve öksüz kalmasın istiyoruz. Bu gidişe dur demenin vakti geldi” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Suriye'de devam eden iç savaşla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Suriye'de devam eden iç savaşa ve Halep'te şiddetlenen çatışmalara değinen Parlak, Mart 2011'de başlayan savaş sonrası ülkede yıkım, can kayıpları, acıların altıncı yılını doldurmak üzere olduğunu hatırlattı. Parlak,"Bombaların yağdığı, kurşunların yağdığı, barut kokan, kan kokan, ölüm kokan yerleşim birimlerinde bir şekilde hayatta kalan insanlar açlık ve susuzlukla karşı karşıya geliyor. Milyonlarca Suriyeli altı yıldır ya ülke içinde ya da başka ülkelerde hiç tanımadıkları insanların vicdanlarına ve merhametlerine sığınmış durumdalar. Ardında yetimler ve yoksullar bırakıyor. En can yakanı da parçalanmış minik bedenler. Çocuklar ölüyor ve içimiz gidiyor, canımız yanıyor. Biz en başından itibaren Suriye’de kan dökülmesin, insanlar ölmesin, çocuklar yetim ve öksüz kalmasın istedik ve bütün açıklamalarımızı da bu minvalde yaptık. Bugün de aynı şeyleri söylüyoruz ve de söylemeye devam edeceğiz.Biz en başından beri savaşın yaralarını sarmanın, Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmanın, acılarını paylaşmanın ve bu acımasız savaşı bitirmenin gayretinde olduk.  Bu gayretimizi son nefesimize kadar da sürdüreceğiz." dedi.

YARDIMLARA DEVAM EDECEĞİZ

En başından itibaren Suriye’de kan dökülmemesini, insanların ölmemesini, istediklerini ve bütün açıklamaları da da bu yönde yaptıklarını belirten Mehmet Parlak," Bugün de aynı şeyleri söylüyoruz ve de söylemeye devam edeceğiz. Biz en başından beri savaşın yaralarını sarmanın, Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmanın, acılarını paylaşmanın ve bu acımasız savaşı bitirmenin gayretinde olduk.  Bu gayretimizi son nefesimize kadar da sürdüreceğiz. Elbette Halep’te olup bitenler can yakıyor. Elbette oradaki ve Suriye’nin her yerindeki siviller için, masumlar için, çocuklar için insani yardımları ulaştırmanın gayretinde olacağız. Diğer taraftan da bütün algı operasyonlarına rağmen Suriye’de aslında ne olduğunu insanımıza anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

İSLAM ÜLKELERİ ÇATIŞSIN İSTENİYOR

"Müslümanlar birbirleriyle çatışsın ki İsrail kazansın isteniyor.  İslam Ülkeleri birbirleriyle çatışsın ki İsrail kazansın isteniyor" diyen  Mehmet Parlak, savaşın bir an önce bitmesini gönülden istediğini vurguladı. Parlak, konuşmasına şöyle devam etti: “Sünniler ve Şiiler, Aleviler ve Sünniler, Kürtler ve Türkler, Araplar ve Farisiler çatışsın isteniyor.  Müslümanlar birbirleriyle çatışsın ki İsrail kazansın isteniyor.  İslam Ülkeleri birbirleriyle çatışsın ki İsrail kazansın isteniyor. Bu çocuklar, bu kadınlar, bu yaşlılar niçin ölüyor? Bu insanlar evlerini, yerlerini, yurtlarını niçin terk etmek zorunda kaldılar, kalıyorlar? Niçin dünyanın süper güçleri bu savaşı durduramıyor? Suriye’de bu savaşan gruplar silahı nereden, nasıl buluyor? PYD’yi, PKK’yı, IŞİD’i, diğer silahlı grupları kim destekliyor? Bu ülkede bu coğrafyanın değerlerini kuşanarak yaşayan herkesin, Suriye’de, Irak’ta ya da bir başka ülkede yaşayan Müslüman ya da gayrimüslim tüm insanların hakkını gözeteceğine inanıyoruz. Yaşam hakkı, mülkiyet hakkı, inanç ve düşünce özgürlüğü, ailenin koruması hakkı ve aklın korunması hakkı her insan içindir. Bizim bu haklara teminat olabilmemiz, adaleti tesis edebilmemiz, barışı tesis edebilmemiz, güçlü olmamız ile mümkündür.”

İSLAM ÜLKELERİ BİRLİK OLMALI

İslam ülkelerinin çatışarak değil, kucaklaşması ve birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Parlak, şöyle konuştu: “Mezhep ve ırk farklılığını gerekçe görerek çatışmak bölge ülkelerinin tamamını emperyalizme bağımlı hale getirir. İsrail’i güçlendirir. Bu coğrafyanın başkentleri, yöneticileri, birilerinden ev ödevi alamdan mutlaka aynı masa etrafında bir araya gelmelidir.  Çünkü Suriye’nin geleceği tüm İslam coğrafyasının geleceğidir. Son iki yılda Akdeniz’in sularında boğularak ölen Müslümanların sayısı 10 bini geçmiştir. Bunun ne anlama geldiği konuşulmalıdır. Biz her türlü farklılığa rağmen tüm Müslümanları kardeş biliyoruz.  İnancımız farklı olsa dahi tüm insanların haklarını gözetmenin derdindeyiz. İslam Ülkelerinin birlikte hareket etmesiyle bile yeni bir dünyanın kurulacağının farkındayız.Allah, bu coğrafyaya birlik ve beraberlik nasip etsin. Allah, hepimize çözümün İslam Ülkelerinin birlikteliğinde olduğunu göstersin.”

TOLGA PARLAK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri