Akademi Ligi'nde heyecan başladı

TFF Coca-Cola Akademi Liglerinde 2012-2013 sezonu dün başladı

TFF Coca-Cola Akademi Liglerinde 2012-2013 sezonu dün başladı. U18 liginde mücadele verecek temsilcilerimizden Anadolu Selçukluspor bugün sezonun ilk maçına çıkacak.  Adana Demirspor'a konuk olacak yeşil-beyazlı ekibin zorlu mücadelesi saat 12.00'de başlayacak. Bu grupta mücadele edecek diğer temsilcimiz Torku Konyaspor ise ilk haftayı maç yapmadan geçecek. U17 Liginde ise Anadolu Selçukluspor sahasında Adana Demirspor'u konuk edecek. Şehit Muharrem Samur Sahasında oynanacak mücadele saat 14.00'de başlayacak. Müsabakayı konya bölgesi hakemleri Uğur Doğan, Muhammet Ünlü ve İbrahim Bakış yönetecek. U16 Liginde de Adana Demirspor'u konuk edecek Anadolu Selçukluspor'un bu müsabakası ise saat 12.00'de başlayacak. Şehit Muharrem Samur Sahasında oynanacak. Müsabakayı Konya Bölgesi hakemleri Hakan Basık, Neslihan Boyalı, Şaban Karaderili yönetecek. U15 Liginde ise Anadolu Selçukluspor Adana Demirspor'a konuk olacak. Müsabaka 13.45'te başlayacak. U14 liginde de Adanademirspor'a konuk olacak Anadolu Selçukluspor'un bu maçı saat 12.00'de başlayacak.
TFF tarafından, 2012-2013 sezonunda Coca-Cola Akademi Ligi’ne katılacak takımlar ve grupları ile Coca-Cola Elit Akademi Ligi’ne katılacak takımlar ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Gelişim Ligleri Statüsü’nde yer alan esaslara göre ilgili kriterleri yerine getiren kulüplerin oluşturduğu ligler dün başladı.
Bu sezon TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün organizasyonunda; Akademi ve Elit Akademi olmak üzere iki farklı kategori yer alacak. Coca-Cola Akademi Ligi organizasyonunda takımlar bölgesel olarak gruplandırılırken, Elit Akademi Ligi organizasyonu yurt geneli bir gruplandırılma ile oynanacak. Her iki lig organizasyonunda da yaş kategorileri U14, U15, U16, U17 ve U18 olmak üzere belirlenirken, katılımcı kulüpler liglere tüm yaş gruplarında katılmak zorunda olacak.
Coca-Cola Akademi Ligi bu sezon Batı A - Batı B, Anadolu ve Doğu Anadolu olmak üzere dört  grupta bölgesel olarak oynanacak.  Batı A grubunda 12, , Batı B grubunda  10, Anadolu Grubu’nda 11, Doğu Anadolu Grubu’nda ise 5 takım yer alacak. Batı A - Batı B ve Anadolu gruplarında  müsabakalar çift devreli lig usulüne göre oynanacak.Doğu Anadolu Grubu’nda ise karşılaşmalar üç devreli lig usulüne göre yapılacak. Doğu Anadolu Grubu müsabakaları 29 Eylül tarihinde başladı. Böylelikle Coca-Cola Akademi Ligi heyecanı ilk kez doğuya taşınmış oldu.
Yurt genelinde oynanacak Coca-Cola Elit Akademi Ligi’ne ise 19 takım katılacak. Bu takımlar çift devreli lig usulüne göre bu kategorideki müsabakalarını oynayacaklar.
Toplamda 57 kulübün mücadele edeceği Coca-Cola Akademi Ligi ve Coca-Cola Elit Akademi Ligi’nde yer alan takımlar müsabaka takviminin yoğunluğu nedeniyle Cumartesi ve Pazar günlerinin dışında maçlarını Salı ve Çarşamba günleri de oynayabilecek. Lig fikstürleri www.tff.org adresinden yayınlanacak ve katılımcı kulüplere bildirilecek.
2012-2013 sezonunda Akademi ve Elit Akademi olmak üzere iki kategoride oynanacak Coca-Cola Akademi Ligleri’nin fikstürleri çekildi. U 18, U 17, U16, U 15 ve U 14 liginde mücadele edecek temsilcilerimizden Anadolu Selçukluspor ilk haftada Adana Demirspor’u konuk edecek. Torku Konyaspor ise ilk haftayı bay geçecek.  U14, U15, U16, U17, U18 yaş kategorilerine ait tüm gruplar için haftalık müsabaka programı ilgili TFF Bölge Müdürlükleri aracılığı ile kulüplere tebliğ edilecek ve müsabaka sahaları haftalık olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinde Coca-Cola Akademi Ligleri’ne ait sayfalarda güncellenecek.kırarak altın madalya kazandı, Milli halterci, Türkiye'ye oyunlardaki ilk altın madalyasını kazandırdı. Meram Belediyesporlu diğer sporcu Yasemin Ceylan ise kilosunda olumpiyat 4.'sü oldu. Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Ömer Ersöz 109 kiloluk kaldırışıyla Dünya ve Paralimpik Oyunlar rekoru kırmayı başaran Nazmiye Muslu ve 4. olan Yasemin Ceylan'ı kutladı. Ersöz ayrıca 2 sporcunun hocası Emin Görmüş ve Kulüpleri Meram Belediysporu kutlayarak, başarılarının devamını diledi.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri