Akademi Hastanesi hedefini büyüttü

Özel Akademi Hastanesi ve Özel Medline Konya Hastanesi, tek çatı altında birleştirildi. Düzenlenen toplantı ile iki hastanenin birleştirildiği kamuoyu ile paylaşıldı

Eski  adı  Özel Medline Konya Hastanesi, yeni adı Özel Akademi Meram Hastanesi'nde düzenlenen toplantıya  Özel Akademi Hastaneleri Genel Müdürü.Op. Dr. Esat Mehmet Arslan, Akademi Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Çetin, akademik personel ve çok sayıda çalışanları katıldı. Hastaneleri hakkında bilgiler veren Özel Akademi Hastaneleri Genel Müdürü.Op. Dr. Esat Mehmet Arslan, Özel Akademi Hastanesi olarak 2002 yılında kurulduklarını ve 15 yıldır sağlık hizmeti sunduklarını aktardı. Arslan, “Bu süre zarfında yaklaşık olarak 1 500 000 muayene, 75 000 adet de ameliyat  gerçekleştirdik. Bu hizmeti  4000 m2 kapalı alan içerisinde;  4 ameliyathane, 60 yatak, 17 farklı branştan 25 hekim kadrosu ile  verdik. Bu noktaya hastanenin fiziksel kapasitesini ve personel kapasitemizi maksimum verimle kullanarak geldik” dedi.

BÜYÜMEYE KARARLIYDIK

Arslan, yıllar geçtikçe hizmet talebinin artmaya başladığını ve kendilerinin de bu talebe kalitemizi düşürmeden cevap vermek istediklerini dile getirdi  “Gelen hizmet talebini karşılamak, vermekte olduğumuz hizmet kalitesini artırmak, sağlık hizmet sunumunu devam ettirebilmek için de büyüme zarureti hissettik” diyen Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü oluşan yeni şartlarda, mevcut durumu muhafaza etmek, büyümemek, hizmetimizin devamını ve kalitesini riske sokar hale geldi. Bu ihtiyaçlar neticesinde büyümeye karar verdik. Bu esnada Esas Holding, özel hastanecilik faaliyetini bırakma kararı almıştı. Bu durum, ihtiyacımızı karşılayacak bir fırsat doğurdu ve biz de Esas Holding grubunda faaliyet gösteren Özel Medline Konya Hastanesini kendi bünyemize dahil ettik.”

560 KİŞİ İLE HİZMET VERİYORUZ

Medline Konya Hastanesi'nin de 2009 yılından beri hizmet verdiğini ve bugüne kadar sunduğu sağlık hizmetiyle, Konya’da belli bir saygınlığa ulaştığını kaydeden Arslan, hastanenin fiziki yapısı ile ilgili de bilgiler verdi.  Hastanenin 10 bin 500 metrekare kapalı alana, 5 adet ameliyathaneye, toplam 26 yatak ve 4 yoğun bakım ünitesine sahip olduğunu açıkladı. Ardından, “ 91 hasta yatağı, 22 farklı branşta 41 hekim kadrosu ile hizmet vermekte. Fiziki alt yapı ve tıbbi donanım olarak da tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak kapasitede. Medline Hastanesini satın aldıktan sonra, hizmet ağımızı genişlettik. Hekim kadromuzu artırdık. Yönetim süreçlerini rehabilite ettik. Ruhsatımızda mevcut olan ancak faal hale getirilmeyen psikiyatri kliniğini kurduk. Burada özellikle alkol, eroin gibi madde bağımlılığı olan hastaları da tedavi etmeye başladık. Medline Hastanesinde, çalışan sayımızı yaklaşık 340 kişiye çıkardık. Ek olarak 50 kişiye daha istihdam sağlamış olduk. Şu anda her iki hastanemizde 66’sı doktor olmak üzere 560 kişi ile hizmet vermeye devam etmekteyiz” şeklinde konuştu.

HASTANENİN ADI DEĞİŞTİ

Özel Medline Konya Hastanesi'nin, Özel Akademi Meram Hastanesi olarak; Özel Akademi Hastanesi'nin de Özel Akademi Konya Hastanesi olarak faaliyetine devam edeceğini ifade eden Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her iki hastanemiz tecrübesini, alt yapısını, personelini bir birleriyle paylaşacak, birbirini tamamlayacak. Hastalarımız her iki hastaneden ortak hizmet alabilecekler. Bu durum, hasta memnuniyetini, tedavinin başarısını artıracak. Aynı zamanda hem bizim, hem de hastalarımızın harcamalarını azaltacak. Her kesimden insanımıza kaliteli hizmet vererek, sadece Konyalı halkımızın değil çevre il ve ilçelerden, yurtdışından gelen hastalarımızın  da tercih edebileceği bir sağlık kuruluşu olmak yönünde ilerliyoruz. Güçlü doktor kadromuz, teknolojik donamımız, meslek ahlakımız, hasta haklarına saygı anlayışımız, nitelikli personelimiz ile siz değerli halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaya devam edeceğimizi , tarih ve kültür kenti olan Konya’nın aynı zamanda bir sağlık kenti olması yolunda üstümüze düşen görevleri mutlulukla yerine getireceğimizi bildiririz. Konya’da da hastane yataklarının yüzde 12'si, yoğun bakım yataklarının yüzde 24’ü özel hastanelerde bulunmakta. Poliklinik başvurularının ise  yüzde 11’i özel hastanelere yapılıyor. Konya’da kamu sağlık hizmetlerinin yaygınlığı ve kolay ulaşılır olması, özel sağlık hizmeti sunumunu sınırlamaktadır. Bu nedenle Konya’ya ulusal yatırımcılar rağbet etmemektedirler. Konya’da bizler gibi yerel yapılar, mevcut zor şartlarda hizmet verme gayretindedir.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri