AK Parti'ye çok sert Suriye göndermesi

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümeti çok sert sözlerle eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli AK Parti'nin Suriye politikasını sert bir şekilde eleştirerek, AK Parti'nin savaş baronlarının oyununa gelmemesi gerektiğini dile getirdi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

SAVAŞ BARONLARININ OYUNU

Devlet Bahçeli Suriye'de yaşanan gerginliğe deyinerek, uçak kriziyle ilgili olarak; "Suriye ölçeğinde yaşanan gerilimler, karşılıklı restleşmeler her şeyin göstergesidir. Suriye uçağı Ankara’ya indirilmiştir. Askeri malzemelerin olduğu ve alıkonulduğu açıklanmıştır

Uçakta silah bulunup bulunulmadığı ayrı bir tartışma konusudur. Uçakta silahtan başka radar aparatlarının bulunduğu iddia edilmiştir. Bu doğru ise AKP hükümeti birileri tarafından yanlış yönlendirilmiştir. Başka ülkeler arasındaki kavgaya Türkiye’yi figuran olarak yerleştirilmesi çabası yerini bulmayacaktır. AKP hükümeti savaş baronlarının oyununa gelmemelidir." sözlerini kullandı.

SURİYE MİSİLLEME KARTINI ÇIKARMIŞTIR

Bahçeli hava sahamızdan geçen uçaklarla ilgili olarak yapılan müdahalelerin dozunda olması gerektiğini belirterek ;"Bu müdahaleler dozunda yapılmalıdır. Karşı tarafı tahrik edici atılımlardan kaçınılmalıdır. AKP hükümeti göz göre düştüğü ateş çukurunda tam yol ilerlemektedir. Suriye sürecini taşımaz bir sonuca sürüklemektedir. Suriye hava sahasını Türk uçaklarına kapatmış, misilleme kartını açmıştır. Suriyeli mülteciler sınırı aşmıştır. Kandil’e bir saatte gitmeyi dilene alamayan acizler Şam’a 3 saatte gidebileceğini söyleyebiliyorlar." ifadelerini kulladı.

MİLLET ŞAM'A DEĞİL KANDİL'E BAYRAK DİKSİN İSTİYOR

Bahçeli, AK Partili Egemen Bağış'ın 'birkaç saate Şam'a ulaşırız' sözlerini hatırlatarak sert eleştiride bulundu. Bahçeli; "Millet Şam'a değil, Kandil'e bayrak dikilsin istiyor. Türkiye’nin neyin iyi olduğu şaibeli hale gelmiştir. Başbakan geçen haftaki konuşmasında Esad yönetimine karşı seslerin çıkmadığını söyledi." şeklinde konuştu.

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "5 daimi üyeden ne diyeceğinin beklenmesi halinde Suriye’nin akıbetinin kötü olacağını açıklamıştır. Başbakan’ın bunları söylemesi yüz karasıdır. Başbakan Erdoğan’ın siyasal adaletsizlikleri hatırlaması için Ortadoğu’da dalganın yükselmesi mi gerekiyordu? Başbakan böyle bir çıkmaza nasıl girmiştir. Başka bir milletin güdümünde dünya barışının geleceği düşünülmemelidir. Başbakan kendisini Esad yönetiminin devrilmesine endekslemiştir."

Belde belediyelerinin kaldırılmasını da eleştiren Bahçeli; "Belde belediyelerinin ortadan kaldırılması toplumsal çözülmeyi beraberinde getirecektir. Türkiye büyük bir hasarla karşı karşıyadır. AKP icra edilen şirret propagandaya alet olmaktadır." şekline konuştu.

TERÖR SORUNU

BDP'nin kendi kongresinde dile getirdiği özerklik konusunu da eleştiren Bahçeli; "PKK’nın siyasetteki kolu olan BDP’nin dile getirdiği ahlaksız görüşlerde Türk milletine hakaret edilmiştir. PKK kongresinde özerk talepleri şuursuzca dile getirmişlerdir. Sormak isterim BDP’nin başka bir derdi başka bir isteği var mıdır?

MHP yere çakılmadan onlar huzur bulamayacaklardır. Caniyle barışın bir görülmesi edep hududunu aşmak olarak tanımlanmalıdır." diye konuştu.

CHP SİYASİ BİR OYUN OYNAMIŞTIR

Bahçeli, yerel seçimlerinin erkene alınmasını içeren Anayasa Değişikliği ile ilgili olarak "CHP aklınca bir siyasi bir oyun oynamıştır. Ama bu oyunun içinde kendisi boğulacaktır. Cumhurbaşkanı'nın iradesi ne ise MHP ona saygı duyar. Ama şu ortamda referanduma gidilmesini biz zahmet olarak görmekteyiz"diye konuştu.

Bahçeli, "Türkiye'de ülkemizin yararına yapılması gereken her olay, bir sorun olarak ele alınma alışkanlığına dönüşmüş ve ülkenin her konuda kamplaşması kamçılanmaktadır. Hatırlayacağınız gibi yerel seçimlerin öne alınması konusu Meclis'te grubu bulunan partiler arasında bir diyalog süreciyle görüşülmesi yapılmış ve Ak Parti, MHP ve CHP seçimlerin öne alınması konusunda bir ortak görüş etrafında buluşmuşlardır. Tek ayrılık CHP'nin seçim gününü 3 Kasım 2013 günü yapılması şeklinde olmuştur" dedi.

CHP KENDİ OYUNUNDA BOĞULACAKTIR

"CHP aklınca bir siyasi bir oyun oynamıştır. Ama bu oyunun içinde kendisi boğulacaktır. MHP üzerinde 'Fire verdiler-vermediler ve Meclis'e gelir şöyle olur' gibi spekilasyonylarla kamouyunu yanıltmaya kalkmasınlar. Cumhurbaşkanı'nın iradesi ne ise MHP ona saygı duyar. Ama şu ortamda referanduma gidilmesini biz zahmet olarak görmekteyiz. Cumhurbaşkanı Meclis'e iade ederse MHP milletvekilleri attığı imzanın arkasında olacak ve 27 Ekim'de seçimin yapılması imkanlarını tekrar gözden geçirecektir" diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri