Ak Parti'nin 'Twitter Ordusu' Alman Basınında

AK Parti’nin seçim kampanyasında 6 bin gönüllü Twitter kullanıcısından faydalanacağı haberi Alman basınında da yankı buldu.

AK Parti’nin seçim kampanyasında 6 bin gönüllü Twitter kullanıcısından faydalanacağı haberi Alman basınında da yankı buldu. Die Welt gazetesinde Boris Kálnoky imzasıyla yayınlanan haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Twitter’ı 'baş belası' olarak nitelendirdiğini hatırlattı.


Die Welt gazetesi AK Parti’nin yeni sosyal medya stratejisini “Erdoğan, Hashtag savaşlarını işte böyle kazanacak” başlığı ile duyurdu. Haberde Başbakan Erdoğan’ın “Twitter tehlikesine” karşı 6 bin siber gönüllü ile mücadele etmeyi planladığı ve yaşanmakta olan Hashtag Savaşı'nı karşı ataklarla kazanmayı hedeflediği ileri sürüldü.

Türk basınında da geniş yer verilen stratejiyi Alman okurlara aktaran Die Welt gazetesi, AK Parti’nin istihdam edeceği “sosyal ağ temsilcileri” aracılığıyla sosyal medyada kendi pozisyonunu güçlendirmek istediğini yazdı. Bu kapsamda sadece İstanbul’da bin kişinin AK Parti adına tweet atacağı belirtildi.

Die Welt gazetesi AK Parti bünyesindeki “en zehirli” Twitter kullanıcısının ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olduğunu ve onun da ek olarak 6 bine yakın sosyal medya destekçisi olduğunu iddia etti.

Alman gazetesi ülke genelinde yardımına başvurulacak binlerce Twitter kullanıcısının “itibar katili” olarak iş göreceğini ve asıl büyük tehlikenin bundan sonra başlayacağını ileri sürdü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri