AK Parti’nin İstanbul anketi sonuçları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul milletvekilleri ile yaptığı toplantıda AK Parti’nin İstanbul anketi sonuçlarını açıkladı.

AK Parti’nin İstanbul anketi sonuçları! Başbakan Erdoğan İstanbul milletvekilleriyle bir toplantı yaptı. Toplantıda çözüm süreci ve Akil İnsanlar’ın çalışmalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki son anket sonuçlarını da açıkladı. Buna göre, AK Parti’nin anketinde İstanbul yerelinde partiye yüzde 51,2’lik destek olduğu, bu rakamın Başkan Kadir Topbaş'ın ismi telafuz edildiğinde yüzde 55’e çıktığı belirtildi.

Başbakan Erdoğan başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan kahvaltılı değerlendirme toplantısına İstanbul milletvekilleri ile il teşkilatından gençlik ve kadın kolları yöneticileri katıldı. 61 kişinin hazır bulunduğu toplantıda, çözüm sürecinde gelinen durumu anlatan Başbakan Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti’nin çalışmalarından memnuniyetini de dile getirdi.

AK PARTİ’NİN İSTANBUL ANKETİ SONUÇLARI

Toplantıda İstanbul için yapılan anketin sonuçları da açıklandı. Buna göre AK Parti'nin oyu yüzde 52.1 çıkarken başkan Kadir Topbaş'a olan destek ise yüzde 55 çıktı. CHP'nin oy oranının ise yüzde 29,3 olduğu vurgulandı.

AK PARTİ AÇIK ARA ÖNDE

Anket sonuçlarına göre Belediye Başkanlıklarının CHP'de olduğu Adalar, Şişli, Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş dışındaki tüm ilçe belediyelerinde AK Parti'nin önde olduğu kaydedilirken, CHP'li belediyelerin olduğu pek çok ilçede AK Parti'nin oy oranının daha yüksek çıktığı ifade edildi.

Avcılar'da AK Parti'nin oy oranının yüzde 46, CHP'nin yüzde 38 olduğu, Silivri'de oranın yüzde 46'ya yüzde 34 olduğu ifade edilirken, parti oyu bazında CHP'ye büyük fark atılan ilçeler de, Esenler, Sultanbeyli olarak sıralandı. Sultanbeyli'de AK Parti'nin oy oranının yüzde 69, CHP'nin ise yüzde 8 olarak görüldüğü, Esenler'de bu paylaşımın AK Parti yüzde 68, CHP yüzde 14, Arnavutköy'de AK Parti yüzde 67 CHP yüzde 13, Bağcılar'da da AK Parti yüzde 63 CHP yüzde 17 olarak görüldüğü kaydedildi.

MUSTAFA SARIGÜL YÜZDE 70'LERDE

AK Parti anketinde CHP'nin kalesi bilinen bazı ilçelerde CHP yine önde. Kadıköy'de CHP % 51, AK Parti % 28; Beşiktaş'ta CHP % 61, AK Parti % 23; Bakırköy'de CHP % 56, AK Parti % 29 görünüyor. Şişli'de Mustafa Sarıgül'e destek % 70'lerde. Ankete göre, CHP'nin elindeki Büyükçekmece, Çatalca, Silivri, Kartal ve Maltepe'de AK Parti önde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri