AK Parti'nin D.Bakır'daki sürpriz adayı

Bugün nefesler tutuldu ve AK Parti'nin büyükşehir ilçe adayları açıklandı. Açıklanan isimler arasında Diyarbakır'da tanıdık bir isim vardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Diyarbakır Büyükşehir ilçe adaylarını açıklarken, Türk siyasetinin yakından tanıdığı bir ismi de kamuoyuna duyurdu.

Ak Parti, Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı için eski Anavatan Partisi milletvekilliği yapan Sebgetullah Seydaoğlu'nu aday olarak gösterdi. Diyarbakır'da çok sevilen bir kişiliğe sahip olan Seydaoğlu, Anavatan Partisi 20 ve 21. dönem Diyarbakır Milletvekili olarak parlamentoda görev aldı.

Yenişehir'de iddialı olduğunu açıklayan ve Diyarbakır'ı projelerle kalkındıracağının altını çizen Seydaoğlu, böylece Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Galip Ensarioğlu ile birlikte çalışacak.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLAMAMIŞTI

Sebgetullah Seydaoğlu 2011 genel seçimler öncesinde AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı olmuştu. Seydaoğlu'nun milletvekilliği adaylığı Başbakan Erdoğan tarafından onaylanmamıştı.

TEK BAŞINA MİTİNG DÜZENLEMİŞTİ

Seydaoğlu, 2009 yılında İsrail'in Filistin'e saldırısına ilişkin tek başına bir miting düzenlemiş ve "İsrail'den intikam alacağız" demişti.

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri