Ak Parti’nin ‘60 Maddeyi Geçirelim’ Teklifine Chp’den Ret

AK Parti’nin uzlaşılan ‘60 maddeyi yasalaştıralım’ teklifine CHP’den ‘hayır’ cevabı geldi.

AK Parti’nin uzlaşılan ‘60 maddeyi yasalaştıralım’ teklifine CHP’den ‘hayır’ cevabı geldi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 60 maddeyi ve diğer ilişkili diğer maddeleri sadece AK Parti ve CHP’nin iradesi ile yasalaştırmanın Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun kuruluş amacını zedeleyeceğini, böyle bir hareket tarzını ise doğru bulmadıklarını söyledi.

AK Parti’nin 60 maddeye ilişkin teklifini değerlendiren CHP grubu, AK Parti’ye iade-i ziyarette bulundu. CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Ahmet Aydın ve Belma Satır’ı ziyaret etti. Ziyaret yaklaşık 50 dakika sürdü. Ziyaret sırasında CHP’lilere çiğ köfte, tatlı ve fındık ikram edildi.

Ziyaret sonrası açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi '4 siyasi parti uzlaşsın, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi bu uzlaşma sonucunda ortaya çıkan maddeleri yasalaştırsın’ önerisini Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun mutabakatına çalışma anlayışına zarar vereceğini düşündüklerini ifade etti. Hamzaçebi şunları söyledi: "60 maddeyi ve diğer ilişkili diğer maddeleri sadece Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin iradesi ile yasalaştırmak Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun kuruluş amacını zedeler. Böyle bir hareket tarzını doğru bulmuyoruz. Doğru olan tüm siyasi partilerin mutabakatını gerçekleştirmektir. Görüşlerimizi bu çerçevede Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkanvekili arkadaşlarımıza bildirdik. Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına devam etsin. Bugün madde sayısı 60’tır, yarın bu madde sayısı artabilir. 4 siyasi parti madde sayısı arttıkça tutumlarını, görüşlerini değiştirebilirler. Gözden geçirebilirler.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri