Ak Partili Ünal: Tezkerenin Amacı Sınır Ve Bölge Güvenliği

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Suriye tezkeresi ile Meclis'in hem sınır güvenliği hem de bölge güvenliği açısından Bakanlar Kurulu'na yetki devrettiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Suriye tezkeresi ile Meclis'in hem sınır güvenliği hem de bölge güvenliği açısından Bakanlar Kurulu'na
yetki devrettiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Barosu'nu ziyaret etti. Burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Ünal, bölgede savaş istemediklerini ancak, Suriye’nin kendi içindeki bir rejimin kendi insanını katletmesine sessiz kalamayacaklarını aktardı. Ünal, Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak ve uluslararası hukuktan doğan haklarını gerektiğinde kullanmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) daha öncede birçok kez Bakanlar Kurulu'nu yetkilendirdiğini hatırlattı.

Suriye’de iki yıldan beri yapılan katliamlara karşı çok etkin bir diplomasi sürdürdüklerini ifade eden Ünal, “Biz bölgede savaş istemiyoruz. Bölgede katliamda istemiyoruz. Biz 910 kilometre sınırımız olan Suriye’nin kendi içinde bir rejimin kendi insanlarını katletmesine tabi ki sessiz kalamayız. Uluslararası hukukun, hiçbir yönetime kendi insanını katletme hakkı vermediğini de biliyoruz. Dolayısıyla biz hem uluslararası alanda, hem de bölgede öncelikle sınır güveliğimizi sağlamak, diğer taraftan tarihsel akrabalığımız olan ve tarihte bugüne kadar bize sığınan insanlara her zaman kucağını açan Türkiye bugünde Antep’te, Kilis’te, Kahramanmaraş’ta Suriye’den gelen insanlara kucağını açmaktadır.”diye konuştu.

Ünal, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili bir soruya ise, “O konuda sayın Başbakanımızın daha öncede yaptığı istişareler çerçevesinde, askerliğin kısaltılmasıyla ilgili bazı çalışmalar sürdürülüyor. Takdir edersiniz ki bu çalışmaların TBMM’ye gelmesi ya da bunun kanunlaşması belli bir süreç gerektiriyor. Dolayısıyla şu anda TBMM gündeminde değil bu konu.” yanıtın verdi.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri