Ak Partili Satır: Chp’li Kadın Vekiller Bu Terbiyesizce Hareketi Kınamalı

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik hareketine tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik hareketine tepki gösterdi. Satır, “CHP’nin yetkili kurullarını, kadın milletvekillerini, kadın teşkilat mensuplarını, kadına yönelik bu şiddeti ve terbiyesizce hareketi kınamaya ve göreve davet ediyoruz.” dedi.

Kamer Genç’in bir programda Emine Erdoğan’a yönelik davranışına AK Parti’den tepki geldi. AK Parti’nin kadın milletvekilleri, Mihrimah Belma Satır başkanlığında bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Genç’in davranışına tepki gösteren AK Partili Satır, “Hiçbir kutsalı olmayan, ahlaktan yoksun malum milletvekili, Sayın Başbakanımızın eşine yaptığı hakaret ile yerli ve yabancı konukların huzurunda Türkiye Cumhuriyeti’ni rezil etmiştir.” dedi.
Genç’in zaman zaman olumsuz davranışlar içine girdiğini hatırlatan Satır, “Bakanlara ve milletvekillerine ‘sen’ diye hitap eden bu milletvekili protokol kurallarına değil, en basit hitap kurallarını dahi bilmemektedir. TBMM Genel Kurul çalışmalarının düzenini ve insicamını her gün bozmaktadır. CHP’nin bugün itibarıyla alacağı tutumun takipçisi olacağımızı bildirmek isterim. CHP’nin ‘Benim terbiyesizim iyidir’, ‘Benim ölçüsüzüm ve saygısızım iyidir’ mantığı ile bu çirkin olayı nasıl değerlendireceğini ve nasıl pozisyon alacağını beklemekteyiz. CHP’nin yetkili kurullarını, kadın milletvekillerini, kadın teşkilat mensuplarını, kadına yönelik bu şiddeti ve terbiyesizce hareketi kınamaya ve göreve davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri