Ak Parti'li Oktay Saral: Biz Cemaate Asla Düşman Değiliz

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Hollanda'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamları ile bir araya geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Hollanda'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamları ile bir araya geldi. Saral, burada yaptığı konuşmada, "Biz cemaate asla düşman değiliz." dedi.

Avrupa ülkeleri temasları kapsamında Hollanda'da sivil toplum kuruluşları ve işadamları ile Zaandam Sultan Ahmet Camii'nde bir araya gelen milletvekili Saral, cemaatin içerisinde çok değerli insanların olduğunu söyledi. Saral, "Ben, Of'ta 12 yıl görev yaptım. Orada da cemaatin içerisinde birbirinden değerli kardeşlerim vardır. Hepsi bu ülke için, bu millet için ve bu dava için gözünü kırpmadan gece gündüz çalışan kardeşlerimiz var." ifadelerini kullandı.

SORUNLAR HUKUKTAN AYRILMADAN ÇÖZÜLMELİ

Bir takım sorunların var olduğunu, bu sorunların hukuk içerisinde hukuktan ayrılmadan çözülmesi gerektiğini söyleyen Oktay Saral, "Hiç kimseyi rencide etmeden, hiç kimseye sui-zanda bulunmadan ne olduğunu anlamak lazım. Çünkü benim ailemin içerisinde de kardeşimin bana kışkırtılacak, farklı ailelerden benim üzerime salacak bir takım şeyleri ben de yaşadım. Bunlar olabilir. Cemaat, tabii güçlü bir camia. AK Parti içerisinde de fitne ve fesat yok mu kardeşim? Elbette var. Bizim içimizde de fitne ve fesat var. Resullah'ın ashabında münafıklar vardı da bizde yok mu yani. 76 milyonluk bir ülkeyiz. Şeytanın boyası ile boyanmış, kendini kamufle etmiş sureti hakta görünen çok insan var. Biz Türkiye olarak aydınlığı yakalamak üzere yola çıktık." şeklinde konuştu.

İÇERİMİZDE YAMUK VE YUMUKLAR VAR

76 milyon Türkiye, Dünya ve Avrupa'da yaşayan kardeşlerin bu kutlu yola hep birlikte baş koyduklarını söyleyen Saral, "Hep birlikte bu yola çıktık. Biz kimseyi ayırmak, kimseyi yok etmek, yok saymak durumunda olmadığımızı herkes biliyor. Ama dediğimiz gibi içerimizde yamuk yumuklar var. Bu herkesin içinde var. Onları adam gibi temizleyeceğiz. Ondan sonrada herkes işine ve gücüne başlayacak İnşallah." diye konuştu.

AVRUPA ÖNCE İNSAN OLSUN

Kendilerini Avrupa'ya anlatma gibi bir dertlerinin olmadığını söyleyen Saral, " Avrupa gitsin geçmişteki katliamlarını, soykırımlarını ve barbarlığını aklasın. İslam dünyasındaki akıttıkları kanları, o bebelerin, gözü yaşlı annelerin dramlarını hepiniz televizyonlarda izliyorsunuz. İnsanlığımdan utanıyorum. Dünya insanlığından utanmıyor.Onları sömürenler, onları petrol için, onları dinleri için, onları baş dünyalık gelecekleri için yok etmeye çalışan Avrupa önce insan olsun. Önce bu dünyada nasıl yaşanması gerektiğini öğrensin." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri