Ak Parti'li Kabakcı gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı düzenlediği basın toplantısında dünya, Türkiye ve Konya gündemini değerlendirdi.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı düzenlediği basın toplantısında dünya, Türkiye ve Konya gündemini değerlendirdi.
Partisinin Konya İl Başkanlığı'nda İl Başkan Yardımcıları ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Mustafa Kabakcı, son yaşanan olaylarla birlikte dünyanın yeni bir başlangıca hazırlandığını belirterek, "Dünyanın tarih boyunca kalbinin attığı bir bölgede bu gelişmeleri yakından izliyoruz. Batıda giderek derinleşen ve artık siyasi bir kriz haline de dönüşmeye başlayan bir ekonomik çalkantıyla karşı karşıyayız. Yunanistan'ın Aralık 2009'da baş gösteren borç krizi, bugün Avrupa'nın en bölgeselleşme politikalarının göz bebeği Avrupa Birliği'ni tehdit eder hale geldi. Öte yandan, Orta Doğu halklarının haklı talepleri ciddi bir siyasi dönüşümü beraberinde getiriyor. Bu ortamda emin olduğumuz tek bir şey var; o da bu sancıların yeni bir başlangıcın habercisi olduğu. Tahrir Meydanı'ndan yükselen ses de, Wall Street eylemleri de bunun göstergesi. Kısacası kartlar yeniden karılıyor. Yeni bir düzen kuruluyor ve hepimiz, bu dönüşüm sürecinden en az hasarla çıkmak için büyük bir gayret sarf ediyoruz" dedi.
Türkiye'nin yeni oluşan dünya düzeninde kendine iyi bir yer bulduğunu ifade eden Kabakcı, "Özellikle son 10 yıldır ekonomide, dış politikada, sağlıkta, ulaşım ve haberleşmede yapılan yatırım ve hizmetler, dünyanın Türkiye'yi yeniden konumlandırmasını sağladı. Türkiye artık olayların seyircisi olmak konumundan çıkmış, aktörü olma konumunda bir ülke. Bugün Türkiye, dünyanın 17., Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisidir. İtalya ve Çin arasındaki coğrafyada, en güçlü serbest piyasa ekonomisine ve özel sektöre sahiptir. Çeşitlenmiş ekonomisiyle ve son 30 yılda yaşadığı dönüşümle Türkiye'nin bölge ülkelerine aktaracağı önemli deneyimler bulunmaktadır. Yani Türkiye, bölgenin dönüştürücü gücüdür. Türkiye ve Türkiye'nin girişimcileri bu yeni role hazırdır" şeklinde konuştu.
Konuşmasında Konya gündemine de değinen Kabakçı, havaalanına yaptırılacak yeni terminal binasının ihalesinin tamamlandığını dile getirerek, "24 bin metrekare alana sahip olacak terminal için yer teslimi yapıldı. Terminalin 700 gün içinde bitirilmesi planlanıyor. Bittiği taktirde eski terminal dış hatlara, yeni bina ise iç hatlara hizmet edecek. Sağlık konusunda yeni Numune Hastanesi binası için ihale süreci bitti. İhaleyi alan firmanın TOKİ'yle yapacağı anlaşmada Van depremi nedeniyle bir gecikme oldu. Bu Perşembe günü taraflar bir araya gelerek projenin başlama tarihini kararlaştıracak. Mavi Tünel'de tünel kazımı eski yöntemlerle tamamlandı. Delici aletin tüneli tamamlaması ise 10 gün içinde tamamlanacak. Bağbaşı Barajı'nda Mayıs sonu gibi su tutulmaya başlanacak" şeklinde ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri