Ak Partili Gençlerden Mursi’ye Destek

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, cuma namazı çıkışında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, askeri darbeyle görevden alınmasını ve ardından yaşanan ölümleri protesto etti.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, cuma namazı çıkışında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, askeri darbeyle görevden alınmasını ve ardından yaşanan ölümleri protesto etti.

Konak Meydanı'ndaki camide toplanan AK Partili gençler, cuma namazının ardından basın açıklaması yaptı. İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, “Mısır’da sabah namazını kılarken şehit edilen beşi çocuk 53 kardeşimizi anmak, dualarla onlara ulaşmak için biraraya geldik. Demokrasi filizleri Mısır’da henüz yeşermeye başlamış, diktatör Mübarek yönetimi tarihe gömülmüş ve bir lider, Mısır’ın makus talihini aydınlığa çevirmek için cumhurbaşkanı seçilmişti ancak görevinde bir yılı dahi dolduramadan askeri müdahaleye maruz kalarak yönetimiyle birlikte tutuklanmıştır. Darbeye karşı demokrasiye, millî iradeye inanan milyonlar meydanlarda toplanmış ve bu askeri müdahaleyi reddetmiştir. Tek suçu adalete, hukuka inanmak olan kardeşlerimiz, cunta yönetimi tarafından adice katledilmektedir.” dedi. Türkiye’nin yakın geçmişte askeri müdahalelere maruz kaldığını hatırlatan Kırkpınar, “Bir ülkenin nasıl on yıllarca geriye gittiğini, insan haklarının, onurunun nasıl çiğnendiğini yakın tarihimizden kalan derin yaralarla bilmekteyiz. Bu acı tecrübeyi Mısırlı kardeşlerimizin tekrar yaşamaması için darbeci Sisi ve yönetimi derhal çekilmeli, milletin teveccühüne mazhar olmuş Muhammed Mursi tekrar görevine dönmelidir. Müslüman Kardeşler bu şerefli mücadeleden asla vazgeçmemeli, taviz vermemelidir. Önce Allah, sonra bu millet onlarladır.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri