Ak Parti'li Demir: Mısır'daki Darbeye Sessiz Kalanların Eline De Kan Bulaştı

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Mısır'da milletin iradesiyle seçilmiş devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye sahip çıkan Müslüman Kardeşler ve taraftarlarının üzerine asker ve polisin kurşun yağdırmasını sert bir şekilde kınadı.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Mısır'da milletin iradesiyle seçilmiş devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye sahip çıkan Müslüman Kardeşler ve taraftarlarının üzerine asker ve polisin kurşun yağdırmasını sert bir şekilde kınadı. Demir, "Mısır’da yapılan darbeye sessiz kalanlar, masum sivillerin akan kanı, sizin elinize de bulaşmıştır." dedi

        Cemal Yılmaz Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mısır ordusunun İsrail’e karşı kullanamadığı gücü kendi halkına kullandığına dikkat çekti. Mısır'da yapılan darbeye başta ABD olmak üzere AB ülkelerinin de sessiz kaldığının altını çizen Demir, "Yapılan katliama da sessiz kalıyorlar. Batının demokrasi ve insan hakları anlayışı budur. Bizleri daha çok üzen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi sözde Müslüman ülkelerin akan Müslüman kanına sesiz kalmaları ve hatta desteklemeleridir. Mısır'da masum sivillerin akan kanı, sessiz kalanların eline bulaşmıştır. Sessiz kalanlar bu vahşetin ortağıdır." ifadelerini kullandı.

        "HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEYİZ"

        Türkiye'nin haksızlık karşısında eğilmeyeceğini söyleyen Demir, "Haksızlık karşısında eğilip dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Mısır'da demokrasi, milli irade katledilmiştir. Şimdi de millet katlediliyor. Her ne pahasına olursa olsun bu insanlık suçuna karşı dik duran yine ülkemiz olmuştur." değerlendirmesini yaptı.

        "TARİHİ DEMOKRASİ KATLİ"

        Mısır’da yapılanların Gezi Parkı olaylarıyla Türkiye'de de yapılmak istendiğinin altını çizen Demir, "Önce ağaç sonra özgürlük sevdasıyla etrafı yakıp yıkan şehir eşkıyalarının Mısır’da insanlar katledilirken sesiz kalmaları, onların gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Bu demokrasi ve özgürlük havarileri Gezi olaylarında samimi değillerdi. Mısır katliamında gösterdikleri bu sessizlik onların gerçek samimi duygularıdır. Büyük Türkiye'den rahatsız olanların taşeronluğunu yaptılar. Milletimiz bu oyunu gördü. Malum parti ve marjinal gruplar dışında hiçbir kesimden destek göremediler. Tarihi demokrasi katli ile dolu bu partimizin tavır ve tutumları kendi hanelerine kara leke olarak bir kez daha yansımıştır." şeklinde konuştu.

        Demir, açıklamasını, "Bu mübarek günlerde kardeş Mısır halkının yaşamış olduğu bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz. Bu katliamı yapanları ve destekleyenleri lanetleyelim ve biran önce sona ermesi için Allah'a dua edelim." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri