Ak Parti'li Daniş: Eylemler Sosyal Medyayı Kapattırmak İçin Yapılıyor

AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, sosyal medya aracılığı ile yapılan eylemlerin amacının, sosyal medyayı Türkiye’de kısıtlamak olduğunu iddia etti.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, sosyal medya aracılığı ile yapılan eylemlerin amacının, sosyal medyayı Türkiye’de kısıtlamak olduğunu iddia etti. Daniş, bu yolla Türkiye’nin antidemokratik gösterilmek istendiğini savundu.

        Mehmet Daniş, dün Çanakkale’de AK Parti binası önünde yapılan eylemleri değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen eylemlerin amacını açıklayan Daniş, bir gazetecinin, sözkonusu eylemlerin sosyal medya üzerinden örgütlenmesine ilişkin sorusunu cevapladı.

        Eylemlerin bir amacının da sosyal medyanın kısıtlanması olduğunu ileri süren Daniş, "Bunlar 'sosyal medya Türkiye’de yasaklanır mı?' bunun uğraşı içindeler. Nasıl daha önce Batı’da bazı gazetelerde ilanlar çıktı, ‘bunlar bunu yaptılar, bunu çıkarmaya çalışıyorlar’ denildi. Türkiye, antidemokratik bir ülke olarak gösterildi. Biz de burada toplumsal duyarlılığı yükseltmeye çalışıyoruz. Ortada ne olup bittiğini, gerçekten tüm şeffaflığı ile objektifliği ile ortaya koymaya çalışıyoruz. 'Acaba sosyal medyada kısıtlamaya gidilebilir mi? Anti demokratik bazı şeylerle izlenim verilebilir mi?' Tüm çabaların bu olduğunu düşünüyorum. Birbirimize yalan söylediğimiz zaman nasıl kınanıyorsa, sosyal medyada da böyle bir durumda kınanması gerekiyor. Anayasal düzeni yıkmaya yönelik eylemler bunlar. Olmayan bir şey varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor." şeklinde konuştu.

        Eylemlerin ana muhalefet partisinin yetersizliğinden de ortaya çıktığını öne süren Daniş, "Muhalefetin yeterli olmadığını çok net söyleyebilirim. Düşünün yıllarca varoşlar CHP’ye oy vermediler. Sosyal demokrat parti, ama varoşlardan oy alamıyor. Toplumda yükselen bir muhalefet varsa, Anamuhalefet partisinde karşılığını göremiyorsa, anamuhalefetin çok ciddi şekilde kendini gözden geçirmesi gerekiyor." açıklamasında bulundu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri