AK Parti'deki en büyük yanlış!

AK Parti'den ayrılarak kurduğu Türkiye Partisi'ni kapatan Abdüllatif Şener, iktidarın Suriye politikasını eleştirdi

TV8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu Başbakan Eski Yardımcısı Abdüllatif Şener oldu. Gündemi değerlendiren Şener, dış politika hakkında da konuştu. İktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Şener’in açıklamaları özetle şöyle:

“Başbakan’dan üslubunu değiştirmesini istemek milli bir görevdir.”

“Başbakan’ın bahtsız bedevi ile başlayan cümlesi bir olayı anlatıyor. Cümlenin devamı var. Bu cümleyi herkes bilir. Cümlenin ikinci kısmı çölde tecavüz olayını, çirkin cinsel bir durumu anlatıyor. Böyle olunca bu cümleyi siyasi rakibiniz hakkında söylediğiniz zaman bu şık bir şey olmaz. Başbakan’dan üslubunu değiştirmesini beklediğimiz ifade etmeyi bir milli görev olarak görüyorum. ”

“Sayın Başbakan İslami mantığa göre de koltukta oturma hakkını kaybetmiştir.”

“Siz ülkedeki şiddeti arttıran bir tarz ve siyaset biçimi benimser, bunu şiddetle ve ısrarla sürdürürseniz sonra ülkede olup biten vahşet, katliam ve şiddet hadiselerini kendi dışınızda algılar sorumluluğu hissetmezseniz, İslami bir mantığa göre orada oturma hakkını kaybetmişsiniz demektir.”

“Başbakan’ın Ortadoğu ve Suriye politikasıyla ilgili olarak tövbe istiğfar etmesi lazım.”

“Suriye’deki şiddeti doğrudan yöneten muhaliflerdir. Muhalifleri yöneten, yönlendiren, besleyen, destekleyen ve bu şiddet olaylarını ortaya çıkaranlarsa Batı’dır ve özellikle söyleyeyim Türkiye de muhalefeti desteklemek suretiyle şiddetin sorumlusudur. Yani Başbakan muhalefete destek vermek suretiyle şiddettin sorumlusudur. Bir Müslüman ülkeye NATO güçlerinin gelip saldırması, günlerce bombalaması için davetiye çıkaran bir Başbakan burada çok büyük, İslami açıdan çok tehlikeli bir hata yapıyor. Başbakan’ın Ortadoğu ve Suriye politikasıyla ilgili olarak tövbe istiğfar etmesi lazım”

“Suriye politikası, AK Parti MYK, MKYK ve Grup Toplantısı’nda konuşulmadı!”

“İktidardaki en büyük yanlış; Parti’nin içerisinde Başbakanı eleştiren, bu yanlıştır diyen kimsenin olmamasıdır. Aldığım sağlam bilgilere göre Suriye politikası AK Parti MYK’sında, MKYK’sında ve AK Parti’nin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşulmadı, tartışılmadı. Bakanlar Kurulu’nda da böyle karşılıklı alternatif fikirleri oluşturacak şekilde konuşulmamış sadece bilgi sunulmuş.”

“Ey Başbakan, İsrail açıklarında neden tatbikat yapmıyorsun?”

“Suriye sınırlarına Patriot füzelerini yığıyorsunuz. Yanlışlıkla bomba düştü diye tatbikat üstüne tatbikat yapıyorsunuz. Gazze açıklarında, uluslararası sularda İsrail tarafından 9 vatandaşımız katledildi. Onlarca vatandaşımız yaralandı. Üzerinde Türk Bayrağı olan gemiler, esir gemiler olarak sahiline çekti. Neden İsrail açıklarında tatbikat yapmadınız Ey Sayın Başbakan? Neden İsrail’e gelince sadece özür dile, tazminat öde gibi masum ve komik şeyler söylüyor. Türkiye’nin talebi komiktir.”
SAMANYOLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri