AK Parti'de Erdoğan ile yeni dönem

Erdoğan bin 370 delegenin imzasıyla aday gösterildiği oylama sonucu aldığı bin 414 oyla resmen AK Parti genel başkanı oldu.

AK Parti '3. Olağanüstü Büyük Kongresi' sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aldığı bin 414 oyla kurucusu olduğu AK Parti'ye 998 gün sonra yeniden genel başkan seçildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yaptığı teşekkür konuşmasında, "Bu kongremiz, yeni bir başlangıçtır. Hem parti çalışmalarımızda hem ülkemize ve milletimize yapacağımız hizmetlerde yeni bir döneme giriyoruz." dedi.

"Teşkilatlarımızda bir yapılanmanın adımlarını atacağız"

"Bu yıl sonuna kadar bütün teşkilatlarımızı tümüyle elden geçirmek suretiyle önce teşkilatlarımızda bir yapılanmanın adımlarını atacağız" diye konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: şöyle devam etti:

"Bu arada da hükümetimizin şu yıl sonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp neleri yapacağız, ne gibi adımlar atacağız, bunun çalışmalarını yürüteceğiz. Bundan sonraki dönem icraatta da adeta sıçrama dönemi olacaktır. Millete hizmet yolunda çekilen zahmet, mihnet değil tam tersine şereftir."

Yıldırım: Görevimi devretmenin onurunu yaşıyorum

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada "FETÖ, bölücü terör örgütü PKK DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadele, bizim istiklal ve istikbal meselemizdir. Bu mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Ancak mücadeleyi yaparken merhametle değil, adaletle davranmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken mağduriyet oluşmaması için gerekli titizliği de göstereceğiz. Mağdur olduğunu öne sürenlerin itirazlarını da en titiz şekilde değerlendirecek yasal düzenlemeleri yaptık, hayata geçirdik." dedi.

"Temeli olmayanın çatısı da olmaz kapısı da olmaz"

Başbakan Yıldırım, "Şimdiden cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar, çatı aday, kapı aday... Siz önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın çatısı da olmaz kapısı da olmaz. Bilsinler ki bu aziz millet, Yıldırım, "Fırat Kalkanı Operasyonu ile vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına aldık. Bölgedeki mücadelemiz henüz bitmemiştir. Burada Türkiye olmadan masa kurulamaz, siyaset üretilemez. PKK, PYD, YPG'nin aynı olduğunu artık bütün dünya biliyor. Kendilerinin de inkar etmediği bu gerçeğin, dost bildiğimiz ülkeler tarafından da artık görülmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Yıldırım "Fırat Kalkanı Operasyonu ile vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına aldık. Bölgedeki mücadelemiz henüz bitmemiştir. Burada Türkiye olmadan masa kurulamaz, siyaset üretilemez. PKK, PYD, YPG'nin aynı olduğunu artık bütün dünya biliyor. Kendilerinin de inkar etmediği bu gerçeğin, dost bildiğimiz ülkeler tarafından da artık görülmesini bekliyoruz." dedi.

'Gurur, onur yaşıyorum'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, "Gururla taşıdığım AK Parti Genel Başkanlığı görevini Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a devretmenin gururunu, onurunu yaşıyorum." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasıyla gerçekleşen anayasa değişikliğinin ardından 2 Mayıs'ta kurucusu olduğu partiye yeniden üye olmuştu.

Bugünkü olağanüstü kongrede, AK Parti tüzüğünde de 3 dönem kuralının esnetilmesi, teşkilat operasyonlarında MKYK’nın yetkilerinin artırılması ve disiplin cezalarının ağırlaştırılması gibi değişikliklere gidiliyor. Erdoğan’ın ‘Rabia’ olarak nitelenen seçim meydanlarındaki ünlü sloganı, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ de partinin temel amaçları arasında tüzüğe giriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri