AK Parti'de Erdoğan ile yeni dönem

AK Parti'de bugün Olağanüstü Büyük Kongre heyecanı yaşanıyor. 2 Mayıs'ta AK Parti'ye üye olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Kongre'de genel başkan seçilmesi bekleniyor.

AK Parti '3. Olağanüstü Büyük Kongresi' bugün düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurucusu olduğu AK Parti'ye 998 gün sonra yeniden genel başkan olacak.

Erdoğan, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasıyla gerçekleşen anayasa değişikliğinin ardından 2 Mayıs'ta kurucusu olduğu partiye yeniden üye olmuştu.

Kongrede yalnızca genel başkanlık seçimi yapılmayacak, aynı zamanda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) da yeniden şekillenecek, parti tüzüğünde bazı değişiklikler de yapılacak. Parti tüzüğünde yapılacak değişikle genel başkan vekilliği getirilecek.

Kongre için binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü.

Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapılırken partililer, emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı. Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu.

Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongre, yoklama, divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla saat 10.00'da başlayacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşma yapmasının planlandığı kongrede, genel başkan ve diğer merkez organ adayları Divan Başkanlığına başvuracak.

Tüzük Değişikliği Komisyonunca sunulan değişiklik teklifinin görüşülerek oylamaya sunulacağı kongrede, genel başkan adayı partililere hitap edecek.

Genel başkan seçimiyle devam edecek kongrede, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK), Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.

Kongre, genel başkanın teşekkür konuşmasıyla sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri