AK Parti ve BDP başörtüsünde anlaştı

Ak Parti'nin, kamu personeline türban serbestliği getirecek önerisi BDP'nin de desteğiyle yeni Anayasa metnine girdi

'Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri ' maddesinin ele alındığı Anayasa Yazım Komisyonu'nun dünkü toplantısında ilk tartışma madde başlığıyla ilgili yaşandı.

Dört parti, madde başlığında anlaşamazken Ak Parti , memur-işçi ayrımının kaldırılması amacıyla 'Çalışanlar ' ifadesinin metinde yer almasını istedi. Diğer partiler; kamu personelinin nitelikleri, meslekte yükselmeleri, görev ve yetkileri, hakları, yükümlülükleri ve özlük haklarının kanunla düzenlenmesi konusunda uzlaştı.

LİYAKAT'TA ANLAŞTILAR

Radikal'de yer alan habere göre; AK Parti ve BDP, kanun hazırlanırken sadece 'liyakat ' ilkesinin esas alınması konusunda anlaştı. Tartışma daha önce gündeme geldiğinde Anayasa hukukçuları 'liyakat ' ilkesinin kamu personelinin başörtüsü ile çalışmasına olanak sağlayacağını vurgulamıştı. Yeni Anayasa'nın 'Temel Hak Özgürlükler ' başlığı tartışılırken, 'Kamu Hizmetine Girme Hakkı ' maddesinde de konu gündeme gelmiş, Ak Parti, 'Hizmete alınmada liyakat dışında hiçbir şart aranmaz ' ifadesini önermişti. Ancak, diğer üye partilerin itirazı üzerine öneri metne girmemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri