AK Parti oyunu yüzde 60'ı çıkaracak plan

Hasan Cemal, AK Parti'nin Suriye'yi vurmak için fazlasıyla hevesli olmasını 'oy' derdine bağladı. İddiasına göre Erdoğan Suriye fatihi olursa oyları yüzde 60'a çıkar

Dış politikaya yönelik günün en ağır yazısı Hasan Cemal'den geldi. Cemal, Türkiye'nin Suriye'yi vurmak konusundaki hevesini Erdoğan'ın "Suriye fatihi" olma arzusuna bağladı.

İddiasına göre AK Parti önümüzdeki seçimler için Suriye'yi oy devşirme aracı olarak kullanıyor. Erdoğan Suriye'yi vurursa AK Parti oyları yüzde 60'a vurur iddiasında bulunuyor.

İngiltere yan çizdi, Fransa henüz karar verebilmiş değil. Türkiye'nin böylesi bir tablo içinde fazlasıyla hevesli durması köşe yazarlarından sert eleştiriler aldı.

Hasan Cemal'den gelen 'yüzde 60' iddiası ise hayli konuşulacak türden oldu. İşte o iddia;

POSTA KOYUYORUZ AMA...

"Her Allah'ın günü “Eyyy tek dişi kalmış canavar!” diye posta koyuyoruz. Ama sonra da Suriye için onlardan medet umuyoruz. Üstelik akıl da satıyoruz. Bu iş için bir iki bombanın yetmeyeceğini, Esad’ı devirinceye kadar bomba yağdırılması gerektiğini söylüyoruz. Olacak şey değil. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi?..

BU KADAR HEVESLİYSEN NE DURUYORSUN!

Ya adam kalkıp sana derse ki: “Eyyy Türkiye, bu kadar hevesliysen ne duruyorsun, kendi göbeğini kendin kes!”
Suriye burnunun dibi.
Avucunun içi gibi bildiğin bir coğrafya. 900 kilometrelik bir sınır uzayıp gidiyor. Götür ‘tezkere’yi TBMM’ye, al yetkiyi, sonra da tankınla topunla tüfeğinle, gir Suriye’ye! Ne bekliyorsun?"

ÖZAL'IN BİR KOYUP ÜÇ ALMA PLANI

Hatırlayacaksınız. Turgut Özal 1990’ların başındaki Körfez Savaşı sırasında “Bir koyup üç almak!” istemişti. Asker karşı çıkmış, hatta Genelkurmay Başkanı Necip Torumtay istifa etmişti. Bugün Türkiye’de görülen o ki, asker seçilmiş ‘sivil otorite’ye tabi durumda. Bu bakımdan merhum Özal’ın yaşamış olduğu dertler artık yok.

O zaman ne diye, “Tek dişi kalmış canavar”ın kapısını sabah akşam aşındırıyorsun ki?.. Turgut Özal’ın Kuzey Irak’ta yapamadığı operasyonu, Kuzey Suriye’de neden kendi başına yapamayasın ki?..

MESELE OY MU?

Suriye Fatihliği ile oy artırma tasavvuru var mı? Üstelik seçimler de yaklaşıyor. Suriye Fatihi olunca, oyların patlama yapabilir.

Hatırlasanıza.
Ecevit 1974’te Kıbrıs Fatihi olunca, CHP’nin oyları tarihinde ilk, belki de son kez yüzde 40’ı aşmıştı.
Suriye Fatihliği’ de AK Parti’nin oylarını neden yüzde 60’a getirmesin ki?..
Yoksa, var mı kafalarda böylesine tasavvurlar?..

Yazının tamamı için

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Medya Haberleri