AK Parti MYK ve MKYK toplanıyor

Anayasa değişikliği referandumu sonrası AK Parti MYK ve MKYK toplanıyor.

AK Parti MYK ve MKYK Başbakan Binali Yıldırın başkalığında parti genel merkezinde toplanıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Erdoğan'a parti üyeliği teklif edilmesi ile ilgili de tarih verdi.

Hayati Yazıcı, bugünkü toplantılarda teşkilat kongrelerine ilişkin kararın alınmasının beklendiğini açıklamıştı. Referandum sonucuna bağlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partili cumhurbaşkanı olmasının önünde hiçbir engel bulunmuyor. Tabii ilk olarak sonuçların Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyor. Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a parti üyeliği konusunda teklif gidecek. Teklifin olurunun alınmasının ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti'nin genel başkanı olması için partinin kongreye gitmesi bekleniyor. Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı da bugünkü toplantıda teşkilat kongrelerine ilişkin kararın alınacağını duyurmuştu. Büyük kongreye gidilmesi için ilk olarak teşkilatların kongre sürecini tamamlaması gerekiyor.

Öte yandan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması sürecinin tamamlanmasının ardından bundan sonraki süreçte izlenecek yol hakkında parti kurmaylarıyla istişarede bulunulacak. Referandum sonuçları da kapsamlı bir şekilde toplantının gündeminde değerlendirilecek. 

STAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri